Måndag 22 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalix-tränaren bröt med bandyn efter nya kontraktet: "Det har tagit hårt på krafterna"

Kalix säkrade nytt elitseriekontrakt i mars. Sedan dess har Mats Rönnqvist kopplat bort bandyn helt. Om han tränar klubben nästa säsong återstår att se.

Annons

Den 20 januari hände något exceptionellt i svensk bandy. På grund av dåliga väderförutsättningar och ett pressat elitserieschema tvingades Kalix spela hemmamatch mot Broberg i Relitahallen i Uppsala – 90 mil hemifrån.

Knappt två månader senare säkrade klubben, via kval, nytt kontrakt i elitserien. Direkt efter det valde tränaren Mats Rönnqvist att bryta helt med bandyn för att återhämta sig efter en speciell säsong, med matchflytten till Relitahallen som den största energitjuven av alla. Då var han så frustrerad att han ville hoppa av tränaruppdraget.

Mats Rönnqvist.

– Det tog hårt, och inte bara den händelsen. Vi fick flytta Vänersborgsmatchen och hade flera regnmatcher där det var hopplöst att bedriva nån form av bandy. Den ena matchen var viktigare än den andra och antingen var det en decimeter regn, 25 grader kallt eller en hemmamatch i Uppsala. De dagarna var det inte kul, säger Mats Rönnqvist.

LÄS MER: Bara fyra spelare under kontrakt - men ingen panik i Kalix

Han fortsätter:

– Det har tagit hårt på krafterna och därför har jag valt att vila efter säsongen. Jag hade ingen energi kvar och det hade jag inte i kvalet heller, men det var bara att bita i det sura äpplet och göra det.

Om Mats Rönnqvist tränar Kalix kommande säsong är oklart. Men efter totalt 20 år som spelare och ledare inom elitbandyn kan det mycket väl bli en fortsättning om allt vid sidan om isen klaffar.

– Vi får se om det klarnar de närmaste veckorna. Bandy är det roligaste man vet och är en stor del av livet. Men det gäller att få ihop det med jobb och familj. I och med att vi har så många resdagar är det inte alldeles lätt att få jobbet att fungera vid sidan av.

Mer läsning