Måndag 15 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalix tunga slut på mardrömsdagen – nollat och överkört: "Det blev hattigt och stressigt"

Överkörda och nollade.
Kalixspelarna lämnade Sävstaås med hängande huvuden – efter en dag som inte blev som den var tänkt.
– Det har varit en lång dag med mycket resande, det blev hattigt och stressigt, säger anfallaren Johan Sundquist.

Annons

9:00 lämnade laget IP i Kalix. Men sedan blev det strul med flyget från Luleå, och man kom inte fram till Sävstaås förrän 18:15.

Matchen fick skjutas en kvart framåt, men trots det så var norrbottningarna helt borta mot ett effektivt hemmalag. Bollnäs fick snabbt hål på Abbe Bodin och innan första halvlek var över hade Bollnäs 5–0.

Johan Sundquist och Kalix föll med 0–7 på Sävståas.

– Man får göra det bästa av situationen, men vi måste sätta nåt läge tidigt och ha nån medstuds defensivt också, men det har vi inte, och när de har 5–0 så orkar vi inte komma tillbaka. Men i andra gör vi det ändå rätt bra, vi vill få lite känsla och bygga för framtiden, säger Johan Sundquist.

Kalix ligger över i Bollnäs och fortsätter sedan ner till Lidköping där ny match väntar på söndag. En match Johan Sundquist ser fram mot med skräckblandad förtjusning

– Det är som att välja mellan pest eller kolera vilken match som är tuffast av de här två. Men det är de roligaste bortamatcherna, och vi har inget att förlora, vi får åka dit och försöka ha roligt och göra vårt bästa, säger han.

För att det inte ska bli en ny 0–7-krasch har laget en del att fundera på inför matchen i Lidköping. För även om resan satt i benen så var det stundtals väl virrigt mot Bollnäs.

– När man inte haft nån försäsong så kommer dipparna tyvärr under elitserien. Men jag tror vi får ihop det, vi har mycket fart i laget. Och i dag har vi mycket boll i andra halvlek och skapar mycket hörnor, säger Johan Sundquist, som menar att det inte är helt lätt med kommunikationen ibland

– Det är ju svårt eftersom vi har fyra ryssar. Det är små detaljer som man kanske måste ta i pausen och inte direkt på isen. Det blir lite speciellt.

Hörnskyttet fungerade dåligt för båda lagen. Bollnäs gjorde ett mål på åtta försök – Kalix var inte ens nära på sina nio hörnor.

Matchfakta

Bollnäs–Kalix 7–0 (5–0)

Mål: 1–0 (8) Tobias Björklund, hörna, 2–0 (11) Pär Törnberg, 3–0 (25) Christian Mickelsson, 4–0 (32) Patrik Nilsson, 5–0 (37) Christian Mickelsson, hörna, 6–0 (80) Christian Mickelsson, 7–0 (86) Patrik Nilsson.

Hörnor: 8–9.

Utvisningar: Bollnäs -, Kalix 1x10.

Domare: Tomas Behlander

Publik: 1 223.

Mer läsning