Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Bollnäs hitta bästa spelet igen?

/

Två raka förluster, och svajigt spel.
Kan Bollnäs hitta tillbaka till bästa nivå i derbyt mot Broberg?
– Vi vet ju vad vi kan göra, säger mittfältare Pär Törnberg, inte alltför orolig över baktakten.

Annons

Det kan pendla hårt mellan högt och lågt på elitnivå.

Fråga bara de något konfunderade lirarna i Bollnäs GIF.

Två mäktiga styrkebesked mot Sandviken och Villa var en imponerande topp, men vägen utför mot Vetlanda och Hammarby lika brant den.

– Det är vad som krävs i dagens elitserie, man har inte råd att slira ett snäpp, säger "Pärtan" Törnberg, ovanligt frustrerad under onsdagens motiga match på Sävstaås.

– Det pyser väl ut någonstans, tyckte jag fick domslut emot mig i nästan varje närkamp. Men det funkade inte bra, vare sig för mig eller för laget. En plattmatch, helt enkelt. Det var för många detaljer som inte fungerade.

Vad krävs för att ni ska hitta tillbaka på vinnarspåret?

– Vi är ju inte det första lag som plötsligt tappat bästa nivån. Vi måste bara se till vad vi gjort bra tidigare, och plocka fram det igen. Och det är ju ändå lättare att hitta tillbaka till ett spel som finns, än att hela tiden försöka uppfinna det igen och igen. Så som det kändes det förra säsongen, säger Törnberg.

I det hårda matchtempot får man snabbt en ny chans, och Pär Törnberg är rejält laddad för derbykamp på Hällåsen.

– Det är två lite stukade lag som gärna vill visa en bättre sida, och Broberg är ett bra hemmalag. Det är ett tag sedan vi möttes nu, men vi har ändå väldigt bra koll på varandra. Frågan är vilket lag som kan komma med något nytt, och som bäst kan utnyttja de lägen som bjuds, säger Pär Törnberg – och poängterar vikten av skärpa vid fasta situationer.

– De blir mer och mer avgörande ju längre säsongen går. Det lag som kan vinna hörnmatchen i matchen har oftast ett bra läge att vinna den också...

Mer läsning