Måndag 22 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kapten Edling efter snöpligt kryss på Skarpe Nord: "Glad vi fick med en pinne"

Tunga poäng i potten – och tillknäppt spel på Skarpe Nord.
Men med lite flyt såg det ut som Edsbyn skulle ta hem segern.
– Dåligt av oss att inte klara av det, säger Jonas Edling, lagkaptenen som virkade in 3–2 i slutminuten.
Kungälv hann dock med en sista replik när junioren Axel Ekholm tryckte in 3–3 i femte tilläggsminuten.

Annons

Det var en del heta känslor direkt efter matchen på ett kyligt Skarpe Nord.

Läs mer: Andersson inför fyrapoängsmatchen.

Edsbyns tränare Thomas Liw sökte upp 35-årige domaren Daniel Labe från Mölndal, allt för en förklaring kring ett viktigt men gåtfullt domslut när Jocke Svensk och Mikael Lindberg rök ihop på tilläggstid.

– Vi har bollen, de åker båda ut efter gruffet och sedan får Kungälv plötsligt frislaget? Och just det lyftet ger sedan läget för deras kvittering, just det var ganska tungt, säger tränare Liw – som inte "blev mycket klokare" efter besöket hos domarna.

Men han kunde samtidigt se en sorts rättvisa i slutresultatet.

– Jo, det var ju inte orättvist precis. Vi krigar ju på bra, men lite fattades i prestationen. Och vi hittade ingen vidare rytm, en ganska typisk Skarpe Nord-match, säger Thomas Liw.

Och lagkaptenen Jonas Edling kan bara hålla med.

Se mer: Edling efter tung derbyförlust

– Som det såg ut i andra halvlek ska vi vara glada att vi fick en pinne med oss hem, säger Edling, som såklart trodde på mer när han själv kunde virka in 3–2 i sista ordinarie minuten.

– Klart det kändes som ett segermål, nu skulle vi bara ha den här matchen. Sedan är det såklart surt värre när de har lite tur med studsen i straffområdet och får dit den där kvitteringen, säger den 32-årige forwarden som därmed är uppe i 22 mål.

Läs mer: Erik Persson felfri mot Sirius – höll nollan

Det är precis lika många som anfallskollegan Mattias Hammarström, även han målade på Skarpe Nord med ett skarpt skott (på egen hörnretur). Det gav 2–0 till Edsbyn en kvart in på andra halvlek, och kändes då som ett litet segergrepp i en match där chanserna inte precis stod på lång rad.

– Vi var vassare i första halvlek, hade bra defensiv kontroll och även en del chanser som borde ha blivit till något mer mål, säger Jonas Edling, som inte var lika nöjd med en ganska blek andra halva.

Läs mer: Doldis klev fram när Edsbyn körde över Kalix

– Nä, där tappade vi initiativet, och skapar inte mycket framåt. Kungälv tog över och var klart bättre. Även om en poäng är okej, så finns det en del att fundera på och analysera under hemresan, säger lagkapten Edling.

Som både hoppas och tror på bättre takter i fredagens heta hemmamatch mot topplaget Villa Lidköping.

– Vi har redan visat den här säsongen att vi kan vinna mot Villa, och det kan vi göra igen. Det blir en helt annan match med andra förutsättningar, så vi får väl ta två poäng där i stället...

Poängen innebär att Edsbyn håller positionen på något instabil slutspelsmark, fyra poäng före jagande Broberg på nionde plats.

Läs mer: "Kanske det enda som Edsbyn grämer sig över"

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning