Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kapten Fryklund efter superkraschen: "Katastrof, överallt"

/
  • Broberg föll ihop fullständigt i hemmamatchen mot Vänersborg.

Broberg kraschade fullständigt på Hällåsens vindpinade is i första halvlek mot Vänersborg.
Det gick så pass illa att lagkaptenen Magnus Fryklund inte kan ange några specifika detaljer som fallerade.
– Jag kan inte sätta fingret på något, för det är så mycket som är dåligt, säger han efter 0–7 i paus och 1–9 vid full tid.

Annons

Sällan är ett lag så överlägset i en halvlek bandy i elitserien som Vänersborg var på bortaplan mot Broberg.

Det tog Vänersborg åtta minuter att överlista Brobergsförsvaret med ett lyft – som Joakim Hedqvist plockade ner från Christoffer Fagerström och satte 0–1 på.

Lyftspelet var en av grejerna som Broberg hade problem att försvara sig mot på Hällåsens mjuka och blöta is. Men i ärlighetens namn hade Broberg problem med det mesta den här kvällen.

– Jag är dålig, alla är dåliga. Jag sitter här och funderar på och försöker analysera vad vi gör i den första halvleken, säger Brobergs lagkapten och libero Magnus Fryklund.

På tavlan efter första 45, som fick ett längre avbrott när Adam Wijk träffades i ansiktet av Alexander Zitounis klubba, stod det förkrossande 0–7 på tavlan – en sällad skådad utklassning.

– Det är så sjukt dåligt, jag vet inte vad som händer, säger Magnus Fryklund.

En möjlig förklarig skulle kunna vara att Broberg saknar två viktiga spelare i skadade Robert Dammbro och Vadim Arkihpkin. Men att skylla bara på det vill Magnus Fryklund inte göra.

– Det är klart att de saknas, men vi ska inte bli så här drabbade av det heller. Vi är inte där någonstans, det är energilöst och det känns som att vi är trötta och inte vill vara där, säger Magnus Fryklund.

Martin Söderberg reducerade till 1–7 tidigt i andra halvlek. Två utvisningar kort efter varandra förstörde sedan alla Brobergs chanser att i alla fall kunna putsa siffrorna inför publiken på Hällåsen som blev halverad efter paus.

– Det är faktiskt katastrof överallt, säger Magnus Fryklund, vars Broberg till slut föll med 1–9.

Har du någonsin varit med om att Broberg gjort en sådan här dålig insats?

– Jag vet inte om vi någonsin har gjort det faktiskt... eller jo, kanske någon gång mot Sandviken har vi väl gjort någon plattmatch också, säger rutinerade Magnus Fryklund.

Nästa match för Broberg är på tisdag – hälsingederby borta mot Bollnäs.

– Vi måste ju studsa tillbaka och visa att vi är bättre än så här. Annars blir det tufft, säger Magnus Fryklund.

Mer läsning