Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karaktärsspelaren Nordmark: "Får ofta höra att många irriterar sig på mig"

/

Prioritera defensiven och sedan gå på omställning.
Det blir Gripen Trollhättans recept i återkomsten till elitserien.
Grundbulten i försvarsspelet blir en "schizofren" libero.
– Ena stunden kan man klappa ner någon, andra stunden lyfter man upp honom och säger "nu tar vi nya tag", säger Viktor Nordmark.

Annons

Magnus Fryklund, Jocke Svensk och Carl-Johan Rutqvist tillhör elitseriens största busar enligt Svenska bandyförbundets enkät inför seriepremiären.

Kanske har Gripen Trollhättans hårdföre libero Viktor Nordmark flugit under radarn som nykomling. Inför fredagens seriepremiär borta mot Edsbyn pratar 25-åringen om sig själv som någon som gillar att ge och ta.

LÄS MER: Nordmark sänkte Rexin

– Jag är nog både ful i munnen och i mitt spel, men samtidigt kan jag åka och berömma folk för en bra prestation eller ett snyggt mål. Jag skulle aldrig gå in för att skada någon, på den nivån är det inte, säger Viktor Nordmark när Bandypuls träffar honom på upptaktsträffen på Tele2 Arena.

Stora stygga vargen, är det du?

– Haha. Jag är inte så stor i kroppen, men får ofta höra att jag spelar fult och att många irriterar sig på mig. Jag kan nog vara väldigt schizofren tror jag. Ena stunden kan man klappa ner någon och andra stunden lyfter man upp honom och säger "nu tar vi nya tag, det är bara bandy".

Viktor Nordmark kan mycket väl vara den karaktärsspelare Gripen Trollhättan behöver för att ta kampen i elitserien. Liberon tycker själv att laget – som har en blek försäsong bakom sig med svaga resultat och mycket skador och sjukdomar – varit för passivt under hösten.

LÄS ÄVEN: SAIK-doldisen om skolattacken i sin hemstad

– Man måste sätta sig i respekt. Vi har inte varit där i mentalitet och aggressivitet när vi mött elitserielag, vi har varit lillebror. Vi har pratat om att vi inte får bli det. Var vi aggressiva och tog plats i allsvenskan så ska vi vara det i elitserien också. Jag själv är ju en av de som lever på adrenalin. Att ge och ta, jag gillar det där, säger Viktor Nordmark.

Att vara nederlagstippad som nykomling är inget nytt. Gripen Trollhättans långsiktiga mål är att vara ett etablerat elitserielag år 2020 – det vill säga "ha ett lag som håller för elitserien på allvar och som inte är något jojogäng" som Viktor Nordmark uttrycker sig.

– Men hela föreningen har som mål att spela elitserien 2016/2017 och då finns tre alternativ: Man kvalar sig kvar, hamnar på "döplats" (nia eller tia) eller går till slutspel, säger han.

LÄS MER: Nordmark om vem som är mest överskattad i elitserien

Hur ska ni spela för att klara er kvar?

– Vi kommer spela lite lägre i år när allt går snabbare och är lite större. Vi får spela mer på kontring än vad vi gjorde i allsvenskan. Samtidigt får man se till att göra något bra när man har bollen, och ha ett eget spel så att man inte bara blir ett försvarande lag.

Viktor Nordmark fortsätter:

– Vårt stora mål är att vi blir bättre av att spela i elitserien. Grundtanken är att vi ska öka i nivå så att vi inte blir som Ljusdal och Sirius. Jag tycker att de stått stilla trots att de spelat i elitserien. Kanske till och med gått bakåt.

I ett kval då – ska ni klara det med tanke på lagen som kommer underifrån?

– Ett eventuellt kval då... Ja, det är klart, annars har du ingenting i elitserien att göra. Du ska vara så pass mycket bättre. Det är det jag menar med att du inte bara kan försvara dig en hel elitserie. När du kommer till ett kval kommer du att få föra matcherna och då måste du ha egen spelidé.

Mer läsning