Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karlsson: "Läget under kontroll"

/

Edsbyn landade huvudspåret Mattias Hammarström.
Men klubben vill förstärka ytterligare.
Bandypuls erfar att LBK-mittfältaren Oscar Jonsson är ett jagat namn.
– Det har jag inga kommentarer till just nu, säger Edsbyns sportchef Stefan Karlsson.

Annons

På torsdag kväll har Edsbyn upptaktsträff inför kommande säsong. Då samlas spelarna och ledarna för genomgång och planering.

Men truppen som åkte ut mot Villa Lidköping i kvartsfinal i vintras ser annorlunda ut nu än för två månader sedan.

På minuskontot finns Simon Jansson (Västerås SK), Felix Pherson (Vänersborg) och Jimmy Jansson (Tillberga). På plussidan finns hemvändande Mattias Hammarström från Sirius.

– Det känns som att vi har läget under kontroll, men vi jobbar fortfarande på att få in spelare. Vad det blir får framtiden utvisa, men förhoppningsvis händer det något snart, säger Stefan Karlsson.

Hammarström var huvudspåret – hur jobbar ni vidare nu? Var vill ni förstärka?

– I och med honom så är forwardssidan under kontroll. Det är lite längre ner vi tittar på någonting. Simon och Felix kanske är svåra att ersätta på det sättet, men vi letar något där.

Kalle Mårtensson (som blev klar för Hammarby) ska enligt uppgifter ha varit intressant för er?

– Det stämmer, det var han. Länge i alla fall. Men i och med att det löste sig med Hammarström var det kanske inte lika hett längre.

Sedan några dagar tillbaka har uppgifter från flera håll placerat Kalle Mårtenssons lagkamrat i Ljusdal, Oscar Jonsson, i Edsbyn.

Stämmer det?

– Det får framtiden utvisa, men jag har ingen kommentar på det just nu, säger Stefan Karlsson.

Du avfärdar det inte heller?

– Det gör jag inte.

Sedan tidigare har Pär Törnberg, som ratades av Bollnäs , och Stefan Karlsson bekräftat att de fört en dialog . Men om mittfältaren återvänder till moderklubben är högst oklart.

– Vi har haft kontakt några gånger, men i övrigt har jag inga kommentarer om det heller. Det är på den vägen det är.

Dialogen har inte strandat?

– Vi har haft kontakt, svarar Stefan Karlsson igen.

Enligt Stefan Karlsson spikar Edsbyn truppen om ett par veckor – i den bästa av världar. Men han har inte bråttom i onödan.

– Det är ingen ko på isen i det fallet, men fick man välja så skulle det vara skönt för nu börjar det dra i gång här igen. Det går fort, vi börjar göra is i mitten på juli och drar i gång på is i slutet av juli i och med bandyskolan.

Även om Stefan Karlsson är förtegen och föredrar att jobba i det tysta tycker han att våren är kittlande för en sportchef.

– Det är faktiskt spännande tider med mycket i görningen. Det verkar som att det inte riktigt är klart överallt, så det kan fortfarande hända lite grejer.

Mer läsning