Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karlsson störst av alla – ser fram mot ny motståndare i kvarten: "Dumt att utmana ödet"

/

773 mål i högsta serien.
Nu är David Karlsson störst av alla.
– Det har inte riktigt sjunkit in än, det blir väl när jag sätter mig i soffan, säger Villas anfallsstjärna.

Annons

Villa gjorde jobbet i den sista omgången och avfärdade Sirius med 8–2 efter 2–2 i halvtid. David Karlsson gjorde två mål och tog klivet upp som den bäste svenska målskytten på elitnivå.

SLUTSPELET: Så spelas kvartsfinalerna

– Det är stort. Jag går förbi en av mina barndomsidoler (Jonas Claesson). Och rent krasst går ju den här sporten ut på att göra mål, säger David Karlsson.

Hade du på känn att rekordet skulle tas den här kvällen?

– Ja, jag visste på förhand att det var läge att kunna sätta rekordet. Det var lite spänt och jag brukar inte bli spänd.

Hade du några tankar på det här rekordet om vi backar några år i tiden?

– Nej, jag tror det var Sparris (Jonas Johansson, klubbchef i Villa Lidköping) som sade förra året att jag snart hade gjort 300 mål i Villa och då undrade jag hur många jag gjort och då såg jag att det var ungefär dubbelt så mycket totalt.

LÄS MER: Så gick det till när Karlsson tangerade rekordet

Nu går Villa in i SM-slutspelet som en av guldkandidaterna. Två år i rad har man slagit ut Edsbyn med 3–0 i matcher i kvartsfinalspelet. Men nu valde man Vetlanda – trots att Edsbyns fanns som ett alternativ.

– Det kändes dumt att utmana ödet en tredje gång och resorna sliter enormt. Vi valde Vetlanda för att få bättre resor, lite så är det nog, säger David Karlsson.

Hur tuff kvartsfinalserie är ni beredda på?

– Vetlanda är ett otroligt tufft hinder, men ska man vinna guld måste man ju vinna sina semi- och kvartsfinaler, det spelar ingen roll vilka man möter. Det är skönt med hemmafördelen.

VECKANS LAG: Villaspelare tar plats

Mer läsning