Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katastrofstart för Edsbyn mot aggressivt Kuzbass

/

Edsbyn hade matchplanen klar.
Men ett aggressivt Kuzbass skrotade alla ritningar – och avgjorde på drygt 20 minuter.
– De bara körde och vi kunde inte lösa det, säger nyförvärvet Oscar Jonsson.

Annons

Edsbyn kunde inte ha fått en sämre start på Champions Cup. Redan efter två minuter gjorde Kuzbass 1–0 på hörna, och när ryssarna satte 4–0 i den 22:a minuten gick ridån, i alla fall sett till hur Edsbyn uppträtt så långt.

– De kom ut aggressivt och det löste vi inte. Det var katastrofdåligt hur illa vi spelade, säger Oscar Jonsson.

Redan innan match var det klart att långtidsskadade Daniel Liw och Joel Edling inte skulle spela. Och när Hans Andersson gav Jocke Svensk en lårkaka på tisdagsträningen blev en tunn trupp tjock som en ostskiva.

– Klart vi behöver ha alla friska och hela, men samtidigt så visar de yngre som kommer in att de är jäkligt vassa och kan gå in på den här nivån, säger Oscar Jonsson.

Kanske tänker han främst på Oscar Wikblad, som med en reducering i första halvlek och ett snabbt mål för 2–4 i början av den andra gav Edsbyn nytt hopp.

Och när Jonas Edling fyllde på med 3–4 direkt efter var det match på allvar igen.

– Vi spelade lite rysspel i första och bara körde som de gjorde. I andra spelar vi med mer lugn och sedan är vi med på allvar efter våra tidiga mål, säger Oscar Jonsson.

Men kvitteringen kom aldrig, trots några hyggliga lägen. Två rätt trötta lag bjöd på ytor och i 82:a minuten kom avgörandet när Kuzbass fastställde 5–3.

– Det blev en riktig krigarmatch sista 30 kändes det som, och det var surt fast ändå inte. Vi åkte på nån utvisning också som gjorde att vi tappade rytm, säger Oscar Jonsson, som på det stora hela andades optimism inför fortsättningen – och ser ut att stortrivas i sin nya klubb.

– Det är jätteroligt att vara här, men nu känner man att smekmånaden är över, nu är det dags att leverera. Och gärna nu i helgen.

Du kommer till Edsbyn efter flera säsonger i Ljusdal. Är det stor skillnad?

– Det är skillnad kan vi väl säga...

Mer läsning