Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kjellsson förlänger med Sirius: "Realistiskt att kunna bli en av de absolut bästa"

Han bytte Västerås mot Uppsala för att kliva ur Bergwallskuggan.
Och i Sirius trivs Henrik Kjellsson – som nu väljer att förlänga kontraktet med klubben.
– Jag fick chansen att testa vingarna, säger den 23-årige målvakten.

Annons

I Västerås SK handlade hans tillvaro om att finna sig i rollen som den ständiga reserven till världsmålvakten Andreas Bergwall.

Därför valde Henrik Kjellsson inför den gångna säsongen att byta miljö. Västerås byttes mot Uppsala och VSK byttes mot Sirius – i hopp om mer speltid och en fortsatt utveckling som bandymålvakt.

Även om hans nya lag tvingades till kval för att säkra elitseriekontraktet så är Kjellsson nöjd med utfallet av flytten.

– Det var en jätterolig och bra säsong för egen del. Min första säsong på seniornivå där jag fick chansen att testa vingarna. Det har funnits en bra konkurrenssituation mellan mig och Gustav (Holmgren) där vi triggat varandra att bli bättre, säger Kjellsson till Sirius hemsida.

Så här långt har Henrik Kjellsson valt att pendla från Västerås till träningarna och matcherna. Men när den 23-årige målvakten nu har tecknat ett nytt tvåårsavtal med Sirius så börjar även sökandet efter boende i Uppsala.

– Det har blivit en del mil kan man enkelt säga. Vi har fyra träningar i veckan och matcher, åtta mil enkelväg varje gång men i och med att jag fått mycket speltid, haft riktigt goda träningsmöjligheter så har det varit motiverande att få åka och träna eller spela matcher, säger han om situationen den gångna säsongen.

Till nästa säsong hoppas han kunna ta ytterligare kliv i sitt målvaktsspel. För målsättningar saknas inte.

– Jag har som mål att bli så bra som möjligt. Sen får man se hur långt det bär, men jag tror på mig själv tycker det är realistiskt att kunna bli en av de absolut bästa, säger han till Sirius hemsida.

Mer läsning