Torsdag 19 juli
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: De tränar IK Tellus kommande säsong

Efter mycket om och men står det äntligen klart vilka som kommer vara tränare för IK Tellus den kommande säsongen. Roland Nyström blir ny huvudtränare, skriver Tellus på sin facebook-sida.

Annons

Efter att Peter Rönnqvist annonserade att han skulle lämna stockholmsklubben efter kvalet i våras har IK Tellus letat en ny huvudtränare. Nu står det klart vem som kommer leda laget nästa säsong.

För Plus-kunder: Tellustränarens oväntade besked efter kvalsuccén: "Blir semester för mig"

Roland Nyström kommer få huvudansvaret för laget och med sig får han Gustav Purvin och Stefan Larsson som assisterande tränare. Nyström, som ledde Tellus säsongen 13/14, har bakgrund som spelare i Hammarby, Sirius och Örebro och var spelade tränare i Helenelund under sex år. Han har även varit assisterande tränare i Hammarby.

LÄS ÄVEN (+): Här är sportchefens jakt på ny Tellustränare: "Huvudspåret är meriterat"

"Tydlig ledare med en klar idè om vad Tellus behöver fokusera på till vintern", skriver klubben om Nyström på Facebook .

Gustav Purvin var assisterande tränare för IK Tellus även förra säsongen och Stefan Larsson kommer närmast från ett tränaruppdrag i division 1-laget SIF Norrtelje.

Övriga medlemmar i tränarstaben blir Johan Lindholm, målvaktstränare, Mats Larsson, player manager, och Micke Derakhti, fysansvarig.

LÄS ÄVEN (+): Tellus jagar ny tränare – och lejer bort fysträningen: "Inte lätt att rekrytera"

Mer läsning