Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Här är Brobergs första värvning inför nästa säsong

/

Det blev fyra lika utvecklande som strävsamma säsonger i Sirius.
Nu flyttar Joel Wigren hem till Hälsingland för att ta nästa steg i Brobergs IF, i en nygammal roll på mittfältet.
– Jag passar nog in bra där, säger 25-åringen som skrivit på för två raka år.

Annons

Han tog avstamp i Hamrångefjärdens IK och fick sin skolning i Bollnäs GIF.

Men efter tre säsonger (2009-12) som ständig mittfältsavbytare i Giffarna kände Joel Wigren att han behövde mer speltid och mer utrymme att växa.

– Det fick jag också i Sirius. Jag fick en stor roll i laget och har haft en bra utveckling. Det har varit lärorika år, och fyra raka elitseriekval är ju också en erfarenhet att ta med sig, säger Joel Wigren – som samtidigt ser fram emot att spela i ett lag med högre målbild och bättre förutsättningar att förverkliga den också.

– Det är ju klart, det tar mycket energi att spela kval varje år. Samtidigt tror jag att Sirius kan ha något bra på gång nu, och det är ett lag som behövs i elitserien, säger Wigren, som tidigare även var lagkapten i "stjärnlaget" från Uppsala.

Läs mer: Van vid kval

Det fanns flera om budet inför nästa säsong, men valet stod till slut mellan att förlänga med Sirius eller gå till Broberg.

– Jag gillar ambitionerna i Broberg, och tror det är en klubb som passar mig och där jag kan fortsätta utvecklas. Inte minst med en hall på väg.

Under tiden i Sirius har Joel Wigren för det mesta spelat högerhalv, som hela den gångna säsongen.

Men i Broberg väntar en nygammal roll på mittfältet.

– Det var också en bidragande faktor. Jag vill helst spela på mitten. Det är en jäkligt rolig position där man kan vara mer delaktig i både defensiven och offensiven, dessutom går det att ligga lite högre i banan, säger Wigren, som noterade tre mål och fem assist när Sirius fixade nytt kontrakt i ännu ett kval.

Till sommaren flyttar Joel Wigren, och sambon Sabrina Tikkanen, till Söderhamn.

Då lämnar han också jobbet på Arlanda flygplats, allt för ambitionen att lyfta mot nya mål i sin andra omstart i karriären.

– Det känns verkligen väldigt bra, jag ser fram emot det här så mycket.

Läs mer: Ställde upp i krisläge

Mer läsning