Söndag 21 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart i dag – Tillberga släpper nyhet inför derbyt mot VSK: "Hoppas på fulla läktare"

Här är Tillbergas drag inför det första Västeråsderbyt säsongen 16/17.
Arrangörsklubben gör gratismatch av prestigefajten mot VSK.
– Vi vill inte bjuda på en avslagen skitmatch, utan en match många kommer att gå på, säger klubbchefen Tobias ”Zocke” Johnsson.

Annons

Bandypublik i Västerås.

Regerande mästarna VSK har många klubbar som är ute efter dem i vinter. Västeråsrivalen Tillberga är en av utmanarna.

Och nu presenterar Rinat Shamsutovs klubb en extra krydda inför första derbymötet 16/17. Tillsammans med affärsnätverket Västerås Bygger! bjuder Tillberga på entrén i fajten den 2 december.

– Vi har inom gruppen diskuterat hur vi kan ge något extra till invånarna i länet och kom fram till att vi vill bjuda alla på en riktigt häftig upplevelse i form av derbyt mellan Tillberga och Västerås SK. Vi kommer rikta särskilda inbjudningar till boenden för nyanlända, andra föreningar och kranskommunerna till Västerås, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Inlånade forwarden vill lyfta i Tillberga: "Jag vill visa vad jag går för"

Klubbchefen Tobias ”Zocke” Johnsson utvecklar när Bandypuls når honom via telefon.

– Vi har surrat om hur vi kan bjuda tillbaka med något extra till publiken. Antingen lägger man en gratismatch till en avslagen skitmatch för att försöka höja publiksiffran på den. Vi har tänkt utanför boxen och vill bjuda på en match som många kommer att gå på. Det blir ett par hundralappar fören familj att gå och se den här matchen. Så på det här sättet blir det något konkret.

Nyförvärven bakom allt i 5-0-krossen: "Vi behöver forwards som sätter bollarna"

Vad tror du om en publiksiffra?

– Det där är svårt att sia om. Men det är en fredagsmatch, den ligger bra i början av december – så det är klart att vi hoppas på fulla läktare utan att jag spekulerar om någon exakt siffra.

Hur stora förhoppningar har du om att ni kan störa VSK i vinter?

– Som det ser ut nu så har vi fått spela ihop det här laget och fått in bra nyförvärv. Jag tror inte att Tillberga någonsin har haft ett såhär bra lag. Så jag tror att det kommer att bli tuffa och jämna matcher.

FAKTA: Då avgörs Västeråsderbyna i vinter

2 december: Tillberga-VSK

26 december: VSK-Tillberga

Mer läsning