Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: IK Tellus säger ja till elitserien: "Vi kan inte vänta längre"

Sedan Kungälv nekats elitlicens och tvångsdegraderats till allsvenskan har det funnits en plats öppen till elitserien. Nu är den stängd.

Annons

IK Tellus slutade trea i sin kvalgrupp till elitserien, bakom Kalix och Gripen Trollhättan.

Men när Kungälv nu inte längre får behålla sin status som elitserielag har frågan gått till Tellus som var kvalets bästa trea.

LÄS MER: "Varje dag är dyrbar"

På söndagen hade klubben ett styrelsemöte för att besluta vilken väg man ska ta – elitserien eller fortsatt spel i allsvenskan?

– Vi kommer spela i elitserien, vi har precis tagit beslutet att köra, säger klubbens sportchef Patrik Järmens, som manar att när det väl kom till kritan var det bara en väg att välja.

– Vi har koll på ekonomin och vi kan inte vänta längre och vi ser med tillförsikt fram mot det här. Vi har några killar som vi har på gång om vi valde att tacka ja till elitserien, förhoppningsvis blir det någon klar till veckan.

Sportsligt så kommer Tellus gå mot klubbens kanske tuffaste säsong någonsin, men det är ingenting som skrämmer kvartersgänget som förra säsongen bara omsatte 600 000 kronor – en liten budget mätt även med allsvenska mått.

– Vi måste upp med 1,5 miljoner kronor till bara i sponsorintäkter i år för att få det att gå runt. Men vi börjar från noll gör det bästa vi kan av det och kör förnuftigt. Vi har fortfarande en förhoppning om att få annandagen som hemmamatch, men vi får ihop det ändå som det ser ut, säger Patrik Järmens.

– Målet blir att hänga kvar, förmodligen blir det via ett kval, vi får försöka göra bra prestationer. Men det är flera lag att tampas med där nere. Vi har ju visat vad vi kan tidigare men vi kommer nog vara lite ojämna, det är ju bara tre killar i truppen som testat elitserien tidigare.

IK Tellus

Mer läsning