Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Överklagan avslås – Tillbergas klubbchef döms till dryga böter

Tobias "Zocke" Johnssons överklagan till Riksidrottsnämnden räckte inte. Domen från i mars står fast och nu döms Tillbergas klubbchef till 15 000 kronor i böter.

Annons

Efter Sirius och Tillbergas kvalmöte på Studenternas i mars hamnade bortalagets klubbchef Tobias "Zocke" Johnsson i blåsväder efter att ha hånat och hotat domare på Twitter.

Tobias "Zocke" Johnsson blev anmäld till Svenska bandyförbundets disciplinnämnd och dömdes till 15 000 kronor i böter. Tillbergas klubbchef svarade med att överklaga domen och på onsdagen kom beskedet att överklagan avslås.

Tobias

"Riksidrottsnämnden konstaterar att oavsett om Tobias Johnsson inte för egen del fått del av samtliga tre anmälningar före Disciplinnämndens beslut, har han nu hos Riksidrottsnämnden haft möjlighet att yttra sig över vad som sammantaget angetts i anmälningarna. Det finns därför inte skäl att på den grunden undanröja Disciplinnämndens beslut", skriver Riksidrottsnämnden.

Beslutet är en besvikelse för Tobias "Zocke" Johnsson, som menar att han överklagade domen på grund av bristfällig handläggning snarare än innehållet i den.

– Självklart är man sjukt besviken med tanke på att det finns skriftlig bevisning på att man inte tillhandahållit allt material till mig, vilket även Riksidrottsnämnden fastslår. Jag har aldrig protesterat mot innehållet i domen, jag vet vad jag har twittrat, utan det är själva handläggningen. Jag begriper inte vad de menar, säger han till Bandypuls.

Mer läsning