Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Tellus värvar finske landslagsmålvakten – "Mycket hög klass"

Nu är det klart att den finske landslagsmålvakten Kimmo Kyllönen spelar för nykomlingen Tellus. Den före detta Sirius- och Kungälvsmålvakten har skrivit på ett tvåårskontrakt. – Han höll Sirius kvar lite på egen hand och lyfte Kungälv också. Nu får vi rutin som vi verkligen behöver, säger sportchefen Patrik Järmens.

Annons

Finske landslagsmålvakten Kimmo Kyllönen är klar för Tellus.

Den finske landslagsmålvakten Kimmo Kyllönen hade egentligen ett år kvar på sitt kontrakt med IFK Kungälv, men då klubben inte hade råd att behålla honom så valde man att bryta det.

Redan i måndags berättade Bandypuls att han var klar för nykomlingen IK Tellus.

– Vi är nära. Det är några små saker som vi måste prata vidare om. Men det känns bra, sa Kimmo Kyllönen då.

Nu bekräftar Tellus sportchef Patrik Järmens att värvningen är klar. Kimmo Kyllönen har skrivit på ett tvåårsavtal för Stockholmsklubben.

– Det finns väl vissa om och men i det ifall vi skulle åka ur. Men det är ett tvåårskontrakt, så rakt som det kan bli, säger Patrik Järmens.

– Vi har ordnat ett helhetsupplägg med bostad och jobb. Mjuka värden, som jag brukar säga, där vi vill ta ansvar för det sociala. Han har ju varit i Uppsala och vill tillbaka till den här regionen, säger Patrik Järmens.

LÄS MER: Tellus värvar från Hammarby

Kimmo Kyllönen är fostrad i Mikkeliklubben Kampparit. Han har gjort två säsonger i Sirius innan han flyttade till Kungälv inför den förra säsongen.

– Han är en elitseriemålvakt av mycket hög klass. En målvakt som kan vinna matcher och har en av elitseriens bästa kastarmar, säger Patrik Järmens, som också ser andra värden i att ha knytit till en 32-årig landslagsman till en trupp där många spelare saknar elitserierutin.

LÄS MER: Taggs krönika: "Tack Tellus – ett vågat och modigt beslut"

– Vi har många bra killar på väg uppåt, men samtidigt mycket ungdomar. Nu har ju Lasse Bryngelsson och Rickard Johansson lämnat, så att vi får in elitserierutin är jätteviktigt. Han är 32 år, en rutinerad kille. Han höll Sirius kvar lite på egen hand och lyfte Kungälv också, säger Patrik Järmens.

I och med att Kimmo Kyllönen ansluter så har Tellus nu tre målvakter i truppen – Markus Karlsson och Micke Svensson är de andra två.

– Där är vi väl rustade nu, vi diskuterar hur vi ska göra längre fram, säger Patrik Järmens.

LÄS MER: Krantz ser möjligheterna för Tellus i elitserien

Mer läsning