Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubbchefen om fjärde finalen på åtta år: "Det är klart att jag är stolt"

/

Åtta säsonger som klubbchef.
Tre finaler och två guld – nu väntar en fjärde SM-final för Michael Campese och hans Västerås SK.
– Det är klart att jag är stolt. Jag skulle ljuga annars, säger han.

Annons

Han inledde som klubbchef för Västerås 2008. Året därpå spelade klubben SM-final och slog Edsbyn med 5–4. Sedan dess har det blivit ytterligare två SM-finaler, med ytterligare ett guld.

Nu väntar en tredje raka SM-final, och den fjärde totalt, för Michael Campese och hans VSK. En tanke som definitivt har slagit honom.

– Ja, jag tänkte på det i går och vinner vi skulle vi hamna på en väldigt fin procentuell siffra. Sedan vill jag tillägga att det inte handlar om bara mig, utan det är alla runt omkring. Men vi är glada att vi är tillbaka där vi tycker att klubben hör hemma.

Är du stolt?

– Det är klart att jag är stolt. Jag skulle ljuga annars, för det känns jättebra.

Campese tycker också att klubben har nått den absoluta toppen på många sätt och vis.

– Det tycker jag att man får lov att säga. Vi hörde dessutom AIK-damerna här på presskonferensen prata om vårt damlag och vi har ju valt att ta med hela föreningen.

Uttalandet han syftar på är AIK-tränaren Elle Jonsson Axelssons hyllning till semifinalmotståndet som VSK-damerna utgjorde.

– De var väldigt duktiga och överraskade oss. Ge dem några år så kommer de att vara här uppe, sade hon.

Campese fortsätter:

– Vi är ju någonstans på en peak, absolut. Samtidigt finns det alltid saker att förbättra och VSK har ju gjort det här tidigare. Vi ska försöka jobba vidare med det här, det råder det inget snack om.

Hur ska ni bli ännu större?

– Genom att vara konsekventa och självkritiska i det vi håller på med. Vi får aldrig bli nöjda och det är en av styrkorna klubben har. Vi har varit i en så kallad era tidigare och vet vad som krävs. Människorna som varit med förr finns kvar i klubben och hjälper oss att vidareutveckla den. Jag har lärt mig en del under åtta säsonger och vi har försökt att slå ihop våra kloka huvuden. Den dagen man inte orkar det, den dagen ska man inte jobba vidare.

Mer läsning