Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubbchefen slutar: "Inte sparkad eller avskedad"

/

Ljusdals BK:s klubb- och sportchef Magnus Persson har sagt upp sig och lämnat föreningen.
– Jag vill vara jättetydlig med att han inte blivit sparkad eller avskedad. Magnus har sagt upp sin anställning på egen begäran, säger föreningens ordförande Ewa-Lotta Sköld.

Annons

En och en halv säsong.

Det blev tiden som Magnus Persson, den före detta bandyforwarden i Ljusdal och Hammarby, verkade som kombinerad klubb- och sportchef i Ljusdals BK.

Nu har han lämnat uppdraget.

Bandypuls har under flera dagar försökt att nå 44-åringen, dock utan framgång.

Klubbens ordförande Ewa-Lotta Sköld hänvisar i stället till ett uttalande han gjort i ett mejl.

"Det har varit lärorika och utvecklande säsonger med fantastiska möten men nu är det dags att byta ledning för att med ny kraft och energi möta framtiden", skriver han.

Och om den direkta anledningen till att Magnus Persson slutar:

"Jag har börjat ifrågasätta min roll som klubbchef/sportchef i LBK och då gör man inget bra jobb, därför väljer jag att hoppa av".

Ewa-Lotta Sköld är noga med att poängtera att det är med egen vilja som Magnus Persson lämnar:

– Jag vill vara jättetydlig med att han inte fått sparken eller blivit avskedad. Magnus har sagt upp sin anställning på egen begäran, säger hon.

Ola Bengtsson, som har suttit som suppleant i styrelsen under några år, skall nu axla rollen som klubbchef – tills vidare.

– Jag och Magnus är goda vänner sedan tidigare, och har pratat mycket med varandra. Jag har sett hur hans energi försvunnit löpande, och eftersom att jag tycker mycket om honom som person vill jag inte att han ska må dåligt. Så jag föreslog för styrelsen att jag kan ta hand om jobbet under en period, någon månad, säger Ola Bengtsson.

Ola Bengtsson har knappast tillgång till någon smekmånad i sin tillförordnade roll. Det är hårt arbete från dag ett som gäller – det finns många saker att ta tag i.

Truppen som ska spela i allsvenskan nästa säsong är en viktig del.

– Jag har pratat med nästan hela truppen, och kallat spelarna till möten som jag och Patrik ska börja ha. Jag vill inte vara inne för mycket och peta i det sportsliga, utan behöver Patrik med mig, säger han.

Så Patrik Larsson tränar LBK även nästa säsong?

– Nej, han är inte klar för nästa säsong, det finns liksom inga formella beslut på det. Men eftersom det blev som det blev så känner han att han vill hjälpa mig och bidra. Han ser en framtid i det här.

Ola Bengtsson hukar sig inte för den osämja som råder i föreningen. Han vill snarare motverka den med krafttag.

– Det finns något i föreningen som bubblar och är osunt. Det finns spelare som är besvikna över saker, men samtidigt finns det många som har full förståelse och är med på banan. Vi måste gå gemensamt in i en ny tid, där pusselbitarna faller på plats och vi vågar tro igen, säger han, och fortsätter:

– Det är inte bara något vi ska "försöka lösa", utan vi måste lösa det, säger han.

Mer läsning