Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kontraktet går ut – Englund om framtiden: "Man kan inte tänka lika själviskt längre"

/

33 år är ingen ålder för en bandyspelare.
Därför siktar Olov Englund mot en ny säsong.
Men helt övertygad om en fortsättning är inte Kalix lagkapten.
– Bandyn har varit största delen av ens liv, men det är det inte längre, säger han.

Annons

Efter SM-guldet med Hammarby 2010 skrev Olov Englund ett treårskontrakt med klubben. Men sedan återkomsten till moderklubben Kalix inför säsongen 2013/2014 har han förlängt avtalet med ett år i taget.

Lagkaptenen, som fyller 33 i maj, siktar på samma upplägg även inför nästa vinter. Mycket tyder på att han fortsätter med bandyn, men beslutet är inte lika enkelt som tidigare i karriären.

– Nu efter säsongen har jag inte haft ett sånt jättesug efter bandyn, det är först nu när du ringer som jag börjar fundera. Det finns andra saker man måste ta igen efter säsongen, som familj och jobbsituation, säger Olov Englund.

Han fortsätter:

– Man blir ganska mätt. Det var på målsnöret att vi undvek kval, men fick kvala ändå. Vi klarade det galant, men det var ändå ett visst stresspåslag, det måste man kunna erkänna.

När Olov Englund definitivt bestämmer sig om en fortsättning vet han inte.

– Nu är det bara att ta det lugnt. Jag tycker fortfarande att bandy är jätteroligt och att få vara med i landslaget är hur kul som helst. Inte tror jag att jag slutar, det tror jag inte.

Helt övertygad låter du inte?

– Nä, men... Jag känner mig för pigg i kroppen för att sluta. Men det är klart, man har familj och är borta en del. Man måste vara överens med sin andra halva, man kan inte tänka lika själviskt nu för tiden. Bandyn har varit största delen av ens liv, men det är det inte längre. Nu är det mest bara roligt att spela, säger Olov Englund.

– Jag känner ingen jättepanik. Kalix vill förmodligen ha mig kvar och skulle det inte vara så, då får jag blicka åt annat håll.

Mer läsning