Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Kuben" gjorde mål i 700:e matchen – men Edsbyn föll ändå

/
  • Magnus

Edsbyn började strålande borta mot Vänersborg och såg ut att få en lika behaglig resa som på hemmaplan.
Men trots 2–0-ledning sent in på den första halvleken så fick man åka hem till Hälsingland utan poäng.
– Vi har total kontroll i 43 minuter och spelar jättebra, säger 43-årige superveteranen Magnus "Kuben" Olsson, som nätade utan nytta i sin 700:e match.

Annons

Onsdag–fredag den här veckan – Edsbyn och Vänersborg i ett möte "back to back". När Edsbyn spelade på hemmaplan senast så gav man aldrig Vänersborg någon ärlig chans, utan kontrollerade hela tillställningen och vann med 6–3.

LÄS MER: Edsbyn dominerade mot Vänersborg

I fredagens returmöte i Arena Vänersborg såg Edsbyn ut att få en lika enkel resa, då laget hade både boll och tryck under större delen av den första halvleken. Och med Jocke Svensk i spetsen tajtade man även ihop försvarsspelet.

Det tog ändå 34 minuter innan man spräckte nollan, då Daniel Liw sköt 0–1-målet från distans. Tre minuter senare tog Jonas Edling emot en retur, vände om och sköt 0–2.

– Vi har total kontroll i 43 minuter och spelar jättebra. Kanske skulle vi ha haft även både 3–0 och 4–0, säger Magnus "Kuben" Olsson.

Men trots detta övertag fick Edsbyn inte med sig en ledning till paus. För plötsligt hade Vänersborg hittat tillbaka – 1–2 Mikko Lukkarila frispelad av Felix Pherson i 44:e och kvitteringen på stopptid på hörna i nättaket från Joakim Hedqvist.

– Lite för enkelt får de kontra in 2–1 på oss, sedan går vi bort oss och de får en hörna som de drar in. Innan det såg de otroligt små ut, men får ju energi med sig till paus, säger Magnus "Kuben" Olsson.

Tidigt in på andra fick en överraskad Edsbymålvakt i Henrik Karlström se Joakim Johanssons långskott segla in bakom honom. Och även om Hans Andersson kvitterade till 3–3 så var detta en bandyhalvlek som passade hemmalaget bättre.

Det menar även "Kuben":

– I andra blir det inte lika mycket struktur, utan mera hafs. De (Vänersborg) åker mycket bandy och har några bra fartspelare. I första är det mer som vi vill ha det, i andra är det som dom vill ha det kan man säga, säger han.

Två snabba mål efter varandra – Christoffer Fagerström på inspel från Emil Viklund och Nils Berner påpasslig på en retur gav Vänersborg 5–3.

I sin 700:e match gav Magnus "Kuben" Olsson ändå viss vittring med en reducering med drygt tio minuter kvar att spela på en hörnvariant.

– Men i anfallet efter gör vi självmål och de får 6–4. Då går ju rullgardinen ner, säger Magnus Olsson, vars enda tröst en sådan här dag är att han uppmärksammades av motståndarna som den jubilar han är.

– En frukt/godiskorg, säger han.

Som ni kan käka av på bussen hem?

– Ja, precis, vi får väl göra det. Vi är väl hemma vid halv sex i morgon bitti så...

Annars då, känner du att du blir bättre och bättre?

– Ja, så är det väl. Orkesmässigt blir det bättre hela tiden, och successivt kommer jag in i det mer och mer.

LÄS MER: Här är aktuell elitserietabell

Mer läsning