Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kuben tillbaka på isen: "Jag var riktigt sugen"

/
  • Magnus

Sjukstuga modell värre i Edsbyn.
Då fick klubblegendaren Magnus "Kuben" Olsson snöra på sig skridskorna igen.
– Riktigt roligt att få vara med i en tävlingsmatch igen, och jag var riktigt sugen i alla fall, säger 43-åringen efter den starka 4–2-segern mot Kalix.

Annons

Edsbyn var hårt drabbat av sjukdomar på viktiga spelare till bortamatchen mot Kalix.

Då fick en av de allra största i klubbens historia, Magnus "Kuben" Olsson, lämna sin tränarroll för en dag och i stället snöra på sig skridskorna.

– Riktigt roligt att få vara med i en tävlingsmatch igen, och jag var riktigt sugen i alla fall, säger 43–årige Magnus "Kuben" Olsson, som avslutade en lång och framgångsrik karriär efter säsongen 2012/2013 – mest på grund av en utsliten höft.

I våras bytte han ut den trasiga höftkulan.

– Jag är som en ny människa, i rörelse och allt. Nu kan jag åka skridskor utan att ha ont, så var det inte då, säger han.

Magnus "Kuben" Olsson bytte med Jonas Edling och Jimmy Jansson på topp i Edsbylaget. Och nog fanns det några lägen för honom att göra ett mål i "comebacken".

– Det gjorde det faktiskt, jag fick ner några lyft och så, bidrog på mitt sätt. Jag spelade rätt många minuter, och trodde nog att jag skulle bli så mycket tröttare än vad jag blev, säger han.

Blir det något mer spel för din del?

– Det är ju ingenting bestämt så här. Vi har en stark trupp vanligtvis, det här var ju mer ett akutläge. Men jag får se till att hålla kroppen i trim.

Edsbyn vann matchen med 4–2.

– En magnifik laginsats där vi sliter och kämpar hem två pinnar. Hit upp åkte vi inte ens och hämtade poäng under glansdagarna. Det här var otroligt starkt av oss, säger Magnus "Kuben" Olsson.

Mer läsning