Torsdag 19 juli
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kumpuoja förlänger med Sirius: "Ett väldigt lätt beslut"

Fjolårets skyttekung i Sirius förlänger sitt kontrakt med klubben. Trots ett år kvar på sitt gamla kontrakt har Markus Kumpuoja redan beslutat sig för att stanna ytterligare ett år, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Annons

Markus Kumpuoja stod för 22 mål på 26 grundseriematcher förra säsongen och blev med det bäste målgörare i uppsalalaget. Hans kontrakt skulle omförhandlas efter nästa säsong, men redan nu står det klart att Kumpuoja blir kvar över säsongen 2018/2019 också.

LÄS ÄVEN: Siriustränaren stannar ett år till: "Det är jättehäftigt"

Markus Kumpuoja kommer få spela i Sirius blå/svarta ställ i minst två säsonger till.

– Det kändes som ett väldigt lätt beslut. Sirius har gjort det fantastiskt bra som förening efter det som hände för två år sedan med klubbens ekonomi. Nu gör föreningen det otroligt bra och framtiden ser väldigt bra ut just nu.

LÄS ÄVEN (+): Stor sammanställning – Bandypuls listar samtliga försäsongsmatcher

– Sedan har vi ett lag också som har tagit kliv framåt varje år och det ska vi fortsätta med i år. Jag är stolt över att få vara en Siriusspelare minst två säsonger till, säger Markus Kumpuoja i ett pressmeddelande.

Kumpuoja gick från Hammarby till Sirius inför säsongen 2015/2016 och innan dess hade den 29-årige anfallaren hunnit med fyra säsonger i IFK Kungälv. Nu väntar alltså minst två säsonger till i Uppsala för Markus Kumpuoja.

LÄS ÄVEN: Sjuka skadan - därför kunde inte Rintala träna första passet med Sirius: "Vore dumt att sätta på sig hjälmen"

Mer läsning