Tisdag 25 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungälv vill bryta med landslagsmålvakten – trots kontrakt: "Det är en stor miss av oss"

Kimmo Kyllönen har ett år kvar på kontraktet med Kungälv. Nu vill klubben bryta avtalet. Finländaren är för dyr. – Det känns jättejobbigt, säger landslagsmålvakten.

Annons

26 april blev det definitivt klart att IFK Kungälv tvångsdegraderas till allsvenskan efter att ha nekats elitlicens. Nu genomgår klubben ett stålbad för att en gång för alla få ordning på ekonomin.

Men mitt i IFK Kungälvs nystart mot elitserien har Kimmo Kyllönen hamnat i kläm. Den finske landslagsmålvakten har ett år kvar på kontraktet som klubben nu vill bryta.

– Kungälv försöker bygga upp laget så lokalt och billigt som möjligt. De tror tyvärr inte att de kan ha mig kvar, säger Kimmo Kyllönen.

Din reaktion på det?

– Jag blev lite arg när jag snackade med Kungälvs sportgrupp, det känns som att de inte vill diskutera med mig. De vill bara säga upp kontraktet och det känns inte rätt tycker jag. Men jag vet att det är tufft med pengar, så jag måste förstå det också.

Kimmy Kyllönen.

Patrik Ewerstein är en av fyra personer i IFK Kungälvs sportgrupp. Han bekräftar att klubben vill att Kimmo Kyllönen lämnar.

– Det är en jäkla konstig situation så klart. Men nu eller aldrig har vi chans att satsa på våra egna spelare. På målvaktssidan har vi en jätteduktig målvakt i Victor Lindblom som varit med i några år, men som inte fått chansen, säger Patrik Ewerstein.

Han fortsätter:

– Kimmo är en jättebra kille och har verkligen inte gjort något fel i detta. Problemet är att han hade ett rakt tvåårskontrakt. Det är en stor miss av oss att det inte fanns en klausul för om vi skulle åka ner i allsvenskan. Nu gäller samma lön som i elitserien och det är klart att vi behöver dra åt. Spelarbudgeten är betydligt mindre nu.

För Kimmy Kyllönens del är situationen stressande. Sedan säsongen tog slut har han varit i Finland. Där stannar han till senare i sommar, men familjen har inga planer på att flytta hem permanent. Frågan är bara om det finns utrymme i elitserien där målvaktsläget är pressat.

– Därför känns det här jättejobbigt, för just nu känns det inte som att jag har någon plats i elitserien, säger Kimmo Kyllönen, som dock är i kontakt med en elitserieklubb.

Han vill inte avslöja mer än att han är mycket intresserad.

– Det känns jättespännande. Om det blir så blir det en bra utmaning för mig.

Kan du tänka dig spel i allsvenskan?

– Det kan bli allsvenskan också, men jag vill spela i elitserien.

Skulle du vilja stanna i Kungälv?

– Jag ville vara kvar, men nu när det känns som att de inte vill ha mig kvar så känns det inte som att jag vill stanna.

Patrik Ewerstein hoppas att situationen ska lösas "på bästa sätt". Han vill inte kommentera ett eventuellt scenario där Kimmo Kyllönen av olika anledningar står utan alternativ till vintern trots ett gällande kontrakt.

– Det vågar jag inte svara på. Vi kommer försöka sköta det här så professionellt som möjligt.

Mer läsning