Måndag 15 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungälv–Villa flyttas till Ale Arena – ordförande kritisk: "Jag tycker att det är fel"

Kungälv–Villa Lidköping ska, till slut, spelas som planerat på fredag kväll.
Men matchen flyttas till Ale Arena. Det irriterar Kungälvs ordförande Tony Hjertstrand.
– Det är inte vår hemmaarena, säger han.

Annons

I tisdags skrev Bandypuls om att Kungälv–Villa Lidköping skjuts upp på grund av isproblem på Skarpe Nord. Då uttalade Tony Hjertstrand tydligt att IFK Kungälv inte var intresserat av att flytta ytterligare en match till Ale Arena i Bohus – där Kungälv redan har spelat tre "hemmamatcher" under säsongsinledningen.

Under veckan har Kungälv erbjudit Villa Lidköping tre andra förslag på datum för matchen. Villa har dock yrkat på att matchen ska spelas som planerat på fredag kväll – och nu blir det så. Beslutet togs av Svenska bandyförbundet och Föreningen Svensk Elitbandy under torsdagen.

Att Kungälv tvingas till en fjärde hemmamatch i Ale Arena irriterar Tony Hjertstrand.

– Det är inte vår hemmaarena, så det känns inte speciellt roligt. Vi har försökt flytta matchen och gett Villa tre olika förslag, men det var inget som passade. Då tvingar förbundet oss att spela i Ale, säger han.

Respekterar ni beslutet eller tycker ni att det är fel?

– Jag tycker att det är fel. Vi har vår hemmamatch och vill möta Villa hemma, men nu blir det borta för oss igen, säger Tony Hjertstrand, och berättar att det funnits en konkret dialog om att Kungälvs båda seriematcher mot Villa skulle spelas i Sparbanken Lidköping Arena.

– Det känns lite Kalle Anka över det. Jag vet inte vad andra klubbar skulle tycka om det.

Vad var Kungälvs respons på det?

– Då kan vi lägga ner. Vi har sponsorer och supportrar, liksom. Det går inte.

Påverkar det här beslutet lagets förberedelser?

– Ja, så blir det ju. Det negativa i det hela var att vi spelade mot Hammarby i går (onsdag) klockan 20. Vi ställde upp på att spela senare för att de skulle kunna lägga ett arrangemang med handbollen. Killarna skulle ha legat över i Stockholm för att ta sig an Villa klockan sju på fredag, men nu gjorde dom inte det eftersom det inte skulle vara någon match. Det påverkar så klart sportsligt också, säger Tony Hjertstrand.

Har du pratat med spelarna?

– Nej, jag har inte pratat med dem. De kom hem tidigt i morse, så jag har inte velat ta den biten. Det har legat på vår sportchef (Claes Brandin) som haft kontakt med Villa och förbundet.

Till Nya Lidköpings-Tidning uttalar sig Villa Lidköpings klubbchef Jonas "Sparris" Johansson:

– Förbundet och svensk elitbandy har satt ner foten och bestämt att matchen ska spelas. Kungälv är väl inte helt nöjda men ett regelverk ska följas. Förbundet har satt ner foten och agerat helt korrekt, säger han till nlt.se.

På Twitter skriver Villa-stjärnan Daniel Andersson: "Hoppas många från Lidköping åker till Ale Arena imorgon! Visa sympati för Kungälv som tråkigt nog får flytta ytterligare en hemmamatch!"

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning