Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungälvs supportrar gjorde succé på Hällåsen: "Får inte ta det på för stort allvar"

/
  • Supportergänget MP 12 levererade på läktaren och hade snöbollskrig i pausen med barn som kände sig leksugna.

621 personer trotsade snön och såg Broberg slå Kungälv med 6–1.
Bland dem fanns en högljudd och populär supporterskara från Kungälv – som inte var alltför nedslagen efter förlusten.
– Det går upp och ner hela tiden så man får inte ta det på för stort allvar, säger gängets talesperson Anton Karlsson.

Annons

Supportergänget från Kungälv, som kallar sig Mammas Pojkar, har varje år sedan 2012 gjort en resa till annan ort för att stötta sitt Kungälv. I år blev det Hällåsen och Söderhamn.

– Vi har en omröstning på Facebook och nu blev det Söderhamn, förra året var vi i Västerås och året innan i Motala. Det är roligt att komma iväg och stötta laget. Det är 75 mil upp hit så vi klev på tåget 06:30 och nu fortsätter vi med utgång, säger Anton Karlsson, som själv lade ner sin karriär säsongen 2008/2009 med en SM-final i P18 som tyngsta merit.

– Jag spelade med Kungälv hela min ungdomstid. När jag spelade så slog vi Vetlanda och såna lag och var nära SM-guld i P18. Men ingen som var med då spelar i A-laget i dag.

Och det är där han tror Kungälv måste bli bättre om klubben vill ta nästa steg och kanske få uppleva ett SM-slutspel.

– När de tar hand om sin ungdomsorganisation tror jag det kan komma framgång. Just nu känns det som om det är på rätt väg. Inte P20 just nu, men P18 och P16 börjar visa resultat, säger Anton Karlsson.

Men tills vidare nöjer han sig med att stötta sitt Kungälv som missar slutspel den här säsongen och jagas av Tillberga med tre omgångar kvar.

– De hade lika gärna kunnat vinna med 6–1 idag, det går ju upp och ner. De slår Västerås borta men förlorar mot Tillberga hemma och det är det som gör att man missar slutspel. Det gäller att som supporter inte ta det på alltför stort allvar. Jag tror de hamnar i ingenmansland och slipper kvala.

Mer läsning