Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kylan stoppar Kalix–Broberg – matchen kan flyttas till Söderhamn: "Jag är fan chockad"

/

Kylan stoppar onsdagens möte mellan Kalix och Broberg i Norrbotten.
Enligt Norrländska Socialdemokraten kräver nu Svenska bandyförbundet att matchen ska spelas i Söderhamn.
– Blir det så har jag tappat allt förtroende för den här sporten, säger Kalix tränare Mats Rönnqvist till nsd.se.

Annons

Förra onsdagen skulle Kalix ha mött Vänersborg hemma på Kalix IP, men på grund av kylan sköts matchen upp till efter VM.

Nu har svinkylan fått nytt grepp om Norrbotten. Väderrapporter visar att temperaturen kan sjunka ner mot 27 grader under onsdagen. Det innebär att Kalix–Broberg flyttas eftersom köldgränsen för spel i Sverige är 22 minusgrader.

Enligt nsd.se har Svenska bandyförbundet nu som krav att matchen ska spelas i Söderhamn eftersom det saknas alternativa datum i ett redan pressat elitserieschema.

Beslutet totalsågas av Kalix tränare Mats Rönnqvist.

– Förbundet tänker tvinga oss att åka till Broberg och spela mot Broberg utan att vi får någon ersättning och blir det så har jag tappat allt förtroende för den här sporten, säger han till tidningen.

Enligt Mats Rönnkvist kan det handla om runt 100 000 kronor som Kalix förlorar på att med kort varsel ta sig de 73 milen till Söderhamn för att spela matchen.

– Jag förstår inte hur man ens kan lägga ett sådant förslag från ett förbund. Jag är fan chockad.

Huruvida Kalix väljer att göra resan lämnar Mats Rönnkvist över på klubben.

– Jag är av den uppfattningen att jag lämnar hellre w.o så får vi se hur seriös bandy uppfattas. Jag tycker att det här är fruktansvärt oseriöst och som jag sa så sparkar men på en som redan ligger ned, säger han.

Mats Rönnkvist fortsätter:

– Jag får känslan att de är inte så jävla brydda att ha med Kalix Bandy i elitserien. Vi får kanske ansöka om att spela i finska ligan nästa år istället. Suget att hålla på med bandy har nog för min del nog aldrig varit lägre än det är just nu.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning