Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

L-a-g-e-t SAIK klev fram: "Det är så här vi kan spela, det är så här vi ska spela"

/
  • Patrik Nilsson och Christoffer Edlund utbyter en hjärtlig kram – och det kan de gott kosta på sig efter säsongens starkaste insats: 12–4 på VSK i semifinalmatch två.

Christoffer Edlund gjorde fyra, Patrik Nilsson tre, Erik Pettersson två – men det var l-a-g-e-t SAIK som äntligen presenterade sig när Västerås utklassades med 12–4 i andra semifinalen.
– Det är så här vi kan spela, det är så här vi ska spela, säger matchens store man Dennis Henriksen.

Annons

Det där med "matchens store man" förresten, låt oss säga "en av matchens stora män" så blir det mer rättvist. Det var – alla anfallare på målhumör till trots – han och ytterhalven Ted Haraldsson som bäst personifierade att allt som inte funkat tidigare nu satt på plats när det som bäst behövdes.

SAIK:arna har kort sagt inte fungerat tillsammans allihop på samma gång den här säsongen – nu gjorde man det.

– Det blir så här när alla åker skridskor, då blir allt enkelt, säger Dennis Henriksen, som stod för fyra framspelningar varav den till Ted Haraldssons 5–2 var rent magnifik.

Massor av spelare var inblandade i det anfallet – liksom i så många andra anfall att det inte går att räkna upp dem alla.

Det där med att "alla åker skridskor" låter ju väldigt simpelt.

– Jo, men det är ju det!

Så varför har ni inte gjort det tidigare då?

– Ja, det är ju en svårare fråga att svara på. Vi har väl helt enkelt inte haft alla spelare på topp samtidigt. Och det räcker med att några få faller ur för att vi inte ska nå upp till nivå vi vet att vi kan hålla. Nu funkade allt och då är vi så här bra. Vi är lika mycket "en maskin" som VSK.

SAIK stängde effektivt på egen planhalva och använde sig sedan, som sagt, av betydligt fler spelare när man vände spelet.

Men det är klart, vid några tillfällen var det även urkraft från spelare som Mossberg (som just, för andra gången på kort tid, kört ihop med Edlund tidigt i matchen och verkade vilja be om ursäkt på bästa sätt – genom att på egen hand ta sig till skottläge och skjuta riktiningsvisande 2–1) , Nilsson och Edlund som gav mål.

– Det blir lätt så att båda lagen slår av lite för att spara kraft till nästa match och då rinner det iväg lite mot slutet, menar Patrik Nilsson, som på nytt hänvisar till sina nya skridskor när man påpekar vilken sprutt han hade.

Det otroliga skottet till 8–3 hade dock skridskorna inte mycket med att göra. Däremot var insticket från Ted Haraldsson strax innan fenomenalt.

– Det var en bra match det här. Om det är den bästa under säsongen, ja, kanske, det är svårt att säga. Men bra var den, sa tränaren Anders Jakobsson, utan att vilja ta till överord.

Han är väl inne på samma linje som Patrik Nilsson kan man tro.

– Vi spelade riktigt bra, det gjorde vi. Men nu är det bara att stryka ett streck över det och se framemot nästa match.

Dennis Henriksen:

– Nu måste vi försöka ta med oss det här spelet till Västerås, vi behöver vinna en match där nere för att ta oss till final. Nu har vi visat att det är fullt möjligt.

Mer läsning