Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagkapten Gilljam inför Hammarbys ödesmatch: "Många har nog räknat ut oss"

/

Hammarby har förlorat relativt stort i de två inledande kvartsfinalerna mot Sandviken.
Nu sitter laget i ett läge där man måste vinna i Göransson Arena – annars är säsongen över.
– Det handlar om att vinna nu, sedan får det sluta hur fan det vill, säger lagkaptenen Adam Gilljam.

Annons

Hammarby föll med 4–8 i den första kvartsfinalen mot Sandviken på bortaplan – och följde upp med 3–7 hemma på Zinken på tisdagen. Det betyder att laget nu bara har en chans till att förlänga bandysäsongen – den kommer i kväll i Göransson Arena.

På onsdagseftermiddagen körde Hammarby en timmes lätt träningspass på Zinkensdamm i vårsolen. Bandypuls fick ett snack med den nye lagkaptenen Adam Gilljam efter träningen.

Hur är stämningen när man åker ut på en sådan här träning?

– Det är inget speciellt så, alla vet ju att det är ett pressat läge. Vi måste vinna, annars är säsongen slut. Men annars var väl det här som alla andra träningar.

LÄS MER: Pizzoni Elfvings egna ord om matchstraffet

I samband med att Hammarby gjorde sig av med tränaren Magnus Brodén och ersatte honom med Stefan "X:et" Erixon och Anders Östling så bytte man även lagkapten. Adam Gilljam tog över bindeln från Robert Rimgård som inte ville ha den längre.

– Det var en stor ära att få uppdraget, men jag har inte ändrat på mig utan kör på som jag brukar, säger Adam Gilljam, som i både förlustmatcherna visat upp något av ett nytt vapen – långskotten.

– Två ganska likadana mål. Man har alltid fått höra att man ska skjuta mer, och jag har väl tänkt på det själv också. I dagens bandy blir många försvar låga, det är inget specifikt för Sandviken, och ibland måste man ta skott för att hota. Det har ju funkat bra, och jag har fått en bra känsla, säger han.

Det är nog inte många som tror att ni ska kunna vända på det här.

– Nej, många har nog räknat ut oss. Vi har ju förlorat med några mål också, så det är klart att det inte är bra. Nu handlar det bara om att vinna, hur många mål Sandviken gör eller vi gör spelar ingen roll, det får sluta hur fan det vill nu höll jag på att säga, bara vi vinner.

LÄS MER: "Man spelar för föreningen och laget"

Vad kan ni göra då?

– Det är klart att det finns grejer som vi kan pusha lite extra på för att få något att hända och att få dom i gungning. Sedan är det ju så att var och en – alla – måste kliva dit och vilja till 100 procent. Då har vi en bra chans att vinna.

Några större förändringar har Adam Gilljam inte sett efter tränarbytet i Hammarby.

– Det är inga stora ändringar, man ändrar ju liksom inte på systemet. Det vinns småsaker som dom trycker på att vi ska göra, men de har ju inte fått så mycket tid. Vi har saker som vi är bra på som vi måste utnyttja, och det gäller ju att vi spelare gör det ute på planen.

Se även: Bandypuls TV-sänder det tredje kvartsfinalmötet

Mer läsning