Måndag 22 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagkaptenen stannar i Kalix – men inget kontrakt klart: "Har ingen brådska"

Kalix landslagsförsvarare och lagkapten Olov Englund stannar i moderklubben, skriver Norrbottens-Kuriren. Men än så länge har 33-åringen inte skrivit på något kontrakt.

Annons

Sedan ett antal säsonger tillbaka tar Olov Englund ett år i taget med bandykarriären. I en intervju med Bandypuls i mars var suget att fortsätta inte på topp.

– Bandyn har varit största delen av ens liv, men det är det inte längre, sade han då.

Samtidigt hintade Olov Englund om en fortsättning – och nu verkar lagets nyckelspelare ha bestämt sig. Till Norrbottens-Kuriren säger liberon att han blir kvar i Kalix och att det inte finns några tankar på att sluta.

– Jag känner mig fortfarande pigg i kroppen och har inte börjat fundera i de banorna. Då ska det komma väldigt impulsivt, säger Olov Englund, som förra veckan togs ut i förbundskapten Svenne Olssons sommartrupp .

– Jag är fullt medveten om att den tiden inte kommer vara för evigt så det är roligt så länge man är med i snacket. Det är också roligt för Kalix att ha spelare i landslaget.

Olov Englund.

LÄS ÄVEN: Kalix poängkung splittrad - väljer mellan elitserien och allsvenskan

Men han har ännu inte skrivit på något kontrakt med moderklubben som han flyttade hem till våren 2013 efter totalt nio säsonger i Hammarby och Zorkij. Å andra sidan har Olov Englund inte bråttom.

– Jag har ingen brådska, jag brukar ju skriva på sent, säger han till Norrbottens-Kuriren.

Kalix har ännu inte gjort klart med tränare inför nästa säsong. Mats Rönnqvist, som tränat laget de senaste två säsongerna, är fortfarande ett aktuellt namn.

LÄS ÄVEN: Kalix-tränaren bröt med bandyn efter nya kontraktet

Mer läsning