Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lämnar VSK – för Tillberga

Oskar Robertson var assisterande tränare till Michael Carlsson i VSK den gångna säsongen.
Nu är han klar som huvudtränare för Tillberga.
– Det känns otroligt inspirerande, säger 32-åringen från Ljusdal i ett pressmeddelande.

Annons

Spelande tränaren Anders Östling erbjuds ingen fortsättning i Tillberga – varken på isen eller som ledare.

I stället blir det Västerås SK:s assisterande guldtränare Oskar Robertson som leder den gångna säsongens elitseriejumbo kommande vinter.

Det meddelar klubben i ett pressmeddelande.

– Vi stod inför flera goda alternativ, men Oskar kändes mest rätt för föreningen ur ett helhetsperspektiv. Oskar är ung, hungrig och vill framåt. Precis som årets TB-lag. Vi tror att hans engagemang och ledaregenskaper kommer passa både laget och föreningen, säger Tillbergas klubbchef Tobias "Zocke" Johnsson.

Oskar Robertson spelade en halv säsong i Tillberga under 2011/2012 innan han lämnade för proffsspel i ryska Dynamo Kazan. Nu ser han fram emot att leda klubben som tränare nästa säsong. Kontraktet sträcker sig över ett år med option på förlängning.

– Det känns otroligt inspirerande att få den här möjligheten. Jag har varit intresserad av rollen med ett huvudansvar och TB Västerås kunde erbjuda det, säger han i pressmeddelandet.

– Jag ser det som en spännande utmaning att hjälpa spelarna och laget i sin vidare utveckling. TB har jobbat hårt och har verkligen något spännande på gång, fortsätter han.

Mer läsning