Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larsson tillbaka efter nio månader: "Det hade jag inte förväntat mig"

/

Nio svåra månader är över.
Men nu är Stefan Larsson till sist tillbaka efter skadeeländet.
– Det ska bli kul. Det hade jag inte förväntat mig, säger snabbskrinnaren som gör comeback mot Kalix.

Annons

Stefan Larsson har inte spelat en match sedan den 4 februari. Då träffades han av ett skott så olyckligt att det orsakade ett brott på armen. Därefter följde en operation i knäsenan med lång konvalescens som följd. Efter att ha tränat på is en tid är nu 43-åringen redo för spel igen.

– När de sa att det var en sådan här lång rehabtid trodde jag inte på det först. Men det gjorde det verkligen, säger Stefan Larsson.

Var du nära att ge upp?

– Nej, aldrig. Jag tycker fortfarande det är kul att träna och så vill jag spela utan att ha ont. Nu känns det riktigt bra.

Stefan Larsson var smått upprymd över att han ska spela mot Kalix. Det beskedet fick han av tränaren Fredrik Rexin direkt efter att den dryga timmen långa träningen var avslutad.

– Det ska bli kul. Det hade jag inte förväntat mig. Vi pratade om att hoppa in lite längre fram. Men det känns som om jag måste ha några matcher för att komma i gång. Jag får försöka vara lite smart och köra korta byten.

Fredrik Rexin säger.

– Det ska bli spännande att se honom i aktion igen. Stefan har tränat på bra och det är lika bra att komma in i det direkt.

LÄS MER: Larsson på is – men comebacken dröjer

Brobergstränaren fick även positiva signaler från Robert Dammbro och Dennis Wasberg som tvingades stå över senast mot Hammarby på grund av sjukdom. Och båda finns med i truppen inför fredagskvällens match på Hällåsen.

– Nu är det framför allt två poäng som gäller. Vi har gjort fyra bra prestationer, men inte fått med oss vad vi hade hoppats på, säger Rexin.

Martin Söderberg har haft en stark säsongsinledning och lagets bästa målskytt hittills med sex stycken. Men mot Hammarby (2–5) kostade han för andra matchen i rad på sig en straffmiss.

– Jag försöker lägga så lite fokus som möjligt på det. Vi skapade ändå mycket och gjorde en bra andra halvlek. Nu är jag ännu mer sugen på att göra mål i stället. Det är väldigt kul att spela bandy när man kommer i så många lägen säger Söderberg.

Vad blir viktigt mot Kalix?

– De har en bra defensiv och släpper in lite mål. Men vi går in med en bra känsla.

Vem lägger nästa Broberg-straff?

– Det gör jag. Och i morgon sitter den, säger Martin Söderberg.

LÄS MER: Broberg blev hårt straffade: "Då vinner man inga matcher"

Mer läsning