Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LBK har slutat vänta på Törnberg

/
  • Det mesta tyder nu på att Pär Törnberg och Emil Melin inte blir lagkamrater i Ljusdal.
  • Den förre Bollnäsmittfältaren Juho
  • Ola Bengtsson ser sig om på andra håll för offensiva förstärkningar till allsvenska Ljusdal.

Ljusdal behöver fler spelare till sin allsvenska bandytrupp.
Men nu har man väntat färdigt på mittfältaren Pär Törnberg.
– Han kan fortfarande inte bestämma sig, så vi jobbar vidare med andra spår, säger klubbchefen Ola Bengtsson.

Annons

Den senaste rapporten gällande den förre Bollnäsmittfältaren Pär Törnberg är att han är aktuell för spel i elitseriens nordligaste klubb Kalix. Tidigare under våren och sommaren har han även kopplats ihop med de allsvenska klubbarna Rättvik och Ljusdal.

Men nu har Ljusdals klubbchef Ola Bengtsson väntat färdigt.

– Vi sa att han fick till 24 juli på sig. Men han kan fortfarande inte bestämma sig, så vi jobbar vi vidare på andra spår, säger Ola Bengtsson.

En annan mittfältare, även han med Bollnäsanknytning, som har varit aktuell för spel i Ljusdal är finländske Juho "Lippi" Liukkonen. Men det blir inget av med den värvningen heller.

– Vi har pratat med honom. Men han ska plugga hemma i Finland och blir kvar där, säger Ola Bengtsson.

I Ljusdals trupp finns nu 17 spelare, varav fyra är juniorer. Ola Bengtsson har insett att det nu blir svårt att knyta etablerade bandyspelare till laget – och tittar därför i en annan riktning.

– Det finns inga toppvärvningar kvar att göra, inte offensivt i den klassen i alla fall. Så primärt handlar det nu om att bredda truppen, säger han, och fortsätter:

– Vi har ett par ess kvar...

Vilka?

– Det är offensiven vi behöver stärka, spelare i 20-årsåldern som gjorde bra med mål i allsvenskan i fjol som vi vill knyta till oss långsiktigt.

Trots att truppen av i dag, som går på is i Järvsö på måndagen, är tunn så ser Ola Bengtsson ingen anledning att vika från målsättningen att vara ett topplag i den norra allsvenskan,

– Den har vi kvar, men vi behöver få in ett par gubbar till för som det är nu så är vi ju oerhört känsliga för skador, säger han.

Mer läsning