Måndag 15 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledde stort – då tog Edsbyn en timeout

/

Edsbyn ledde med 9–3 mot Kalix i den 85:e minuten.
Då begärde laget en timeout.
– Vi ville träna på att sätta press, förklarar Daniel Jonsson.

Annons

LÄS MER: Så var matchen – minut för minut

Matchen var sedan länge avgjord. Ändå valde tränaren Thomas Liw att påkalla på domare Mikael Hillerius uppmärksamhet och ta en mycket sen timeout.

– Jag tänkte också först varför vi gjorde det. Men vi ville träna på att sätta press om vi skulle hamna i underläge i någon match framöver, säger Daniel Jonsson.

Hur gick det?

– Vi gjorde ett försök, men det fattades lite energi för att det skulle lyckas.

Inte så konstigt kanske. Det var ett nästan pånyttfött Edsbyn jämfört med den mindre lyckade insatsen i premiärmatchen mot Kuzbass i Champions cup. Hemmalaget gjorde processen kort med elitseriekollegan från norr. Redan efter 25 minuter lyste 5–0 på resultattavlan – och matchen var förstås redan vunnen.

– Vi gjorde precis det vi hade bestämt. Jag tycker att vi spelade riktigt bra stundtals med bra fart på bollen samtidigt som många var delaktiga i spelet, säger Daniel Jonsson.

Vad var det största skillnaden jämfört med Kuzbass?

– Då stod vi på hälarna. Nu var vi med mer från start. Det är klart att det är skillnad på motstånd också. Kalix har knappt varit på stor plan tidigare.

Daniel Jonsson var – tillsammans med halvkollegan Hasse Andersson – inblandad i mycket av vad som hände i anfallsväg och hade klubban med i tre av Edsbyns fem första mål.

– Jag kom med bra och fick göra ett mål, säger han.

Daniel Jonsson och Edsbyn har ännu inte gett upp hoppet om att spela en eventuell final på söndag.

– Vi går för seger mot Zorkij och sen får vi se hur långt det räcker. Vi måste nog vinna med några bollar för att ta oss till dit. Men chansen lever i alla fall, säger han.

Mer läsning