Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindgren: "Känner ingen hets"

Tre spelare har lämnat. Bara en har tillkommit.
Bollnäs jagar förstärkning, men förhastar sig inte.
– Vi har ett ansvar att utbilda våra ungdomar också, säger klubbchefen Robert Lindgren.

Annons

Pär Törnberg, Erik Stoor och Samuli Koivuniemi har lämnat Bollnäs under våren.

Sedan dess har klubben "bara" värvat hem Anders Spinnars från Neftyanik. Även om försvararen är en klassvärvning är truppen i dagsläget två man kort inför nästa säsong.

– Tre ut och en in, men vi får väldigt bra kvalitet med Anders. Med honom kan vi balansera om laget lite annorlunda, säger Robert Lindgren.

– Vi försöker hitta en offensiv lösning, men med Anders på isen kan man kanske frigöra Hellmyrs (Per) lite mer i det offensiva spelet. Vi har ett försvarslås och målvakter som känns väldigt tryggt.

Att Bollnäs jagar anfallsförstärkning är ingen hemlighet. Under onsdagen bekräftade Robert Lindgren intresset för anfallsstjärnan Christoffer Edlund.

Hur jobbar ni vidare på anfallsfronten?

– Det är en pågående process och vi jagar en renodlad offensiv spelare. Vi ska spela bandy i många år, så vi ser långsiktigt på allting, säger Robert Lindgren.

– Men jag tror att marknadsvärdet i Bollnäs Bandy i dag, med det här laget, kan locka några spelare. Får vi klart med hall kommer det lyfta ännu mer.

Jagar ni bara anfallare eller också ersättare för till exempel Pär Törnberg?

– Nej, vi jagar ingen ersättare där. Hans position fyller vi upp med befintliga spelare i truppen.

Hur många spelare följer ni i dagsläget?

– Man tittar alltid på andra spelare som finns runt om i landet och ser hur de utvecklas, både unga och gamla.

En av få spelare av högsta klass som fortfarande är tillgänglig på spelarmarknaden är Dynamo Moskva-mittfältaren Micha Svechnikov som aviserat att han flyttar hem till Ljusdal.

Är det ett namn som är intressant för Bollnäs GIF?

– Det är en otroligt bra bandyspelare, men det är inget aktuellt i dagsläget. Vi har en budget att hålla oss efter och det känns inte som en långsiktig lösning med Micha. Det är en intressant person att ha i en förening med alla hans kunskaper, men jag tror han hamnar i Ryssland i alla fall.

Bollnäs och silly season är ständigt förknippat med stora namn, men Robert Lindgren lyfter även fram den ungdomssatsning som klubben vill göra.

– Vi har ett ansvar att utbilda våra ungdomar och kommer att göra en bra satsning. Titta på en som Oskar (Olsson) som gjorde en fantastisk kvartsfinalserie mot VSK, säger han.

– Det är dags att vi ger förtroende till våra spelare som är på väg uppåt. Vi vill att våra egna produkter ska få chansen i Bollnäs. Samtidigt måste de ta chansen också.

Vad mer kan ni göra innan ni stänger butiken för i vår?

– Vi känner ingen hets eller oro inför att spela match med det lag vi har i dagsläget. Men vi vill förstärka med en offensiv spelare, det har vi sagt hela tiden.

Om dagens trupp är den som ni ställer på benen till seriestarten i höst – är du nöjd med den då?

– Absolut.

Om måndagens beslut i kommunstyrelsen kring bandyhallslånet säger Robert Lindgren:

– Det känns hoppfullt, men ingenting är fortfarande definitivt klart. Beslutet som togs nu är positivt och vi hoppas på alla sätt och vis att man röstar igenom lånet.

Mer läsning