Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindgren om Sirius krasch: "Vill utvecklas, då får vi ta en käftsmäll"

Jimmy Lindgren fick inte mycket med sig från Sävstaås.
Men åtminstone ett kärt återseende.
– Härlig känsla att lira här igen en fredagkväll, säger den 24-årige Bollnäsgrabben som gör sin andra säsong i Sirius.
Den första blev bara halv efter en tuff hjärnskakning.

Annons

– Det var i januari, jag fick ett knä på hakan mot Tillberga. Det gav en seg hjärnskakning och jag bommade resten av säsongen, säger Jimmy Lindgren, som fortfarande kan känna av besvär efter den smällen.

– Det sitter mest i synen, men ikväll var det rätt okej. Jag fick lite hjälp av en lokal optiker.

Jimmy Lindgren jagar sin revansch efter den spolierade första säsongen, samtidigt som Sirius söker efter ett spel som kan ge poäng också.

Det är en ganska svår motvind just nu för stjärnlaget från Uppsala.

Ett tidigt tränarbyte, när Anders Carlsson fick lämna och Mats Söderman ta över, har mest bara gett i effekt i några spelmässigt starka insatser.

1–4 mot Villa och 2–6 mot Västerås var ju hedersamma förluster, liksom senaste hemmamatchen när Sirius var nära att kämpa ikapp 0–4 mot Broberg.

Även i fredagens tuffa bortamatch mot Bollnäs bjöd Sirius upp till dans – och gjorde det riktigt bra innan allt rasade mot slutet.

– Vi håller helt okej i kanske 50-60 minuter ändå. Sedan blir Bollnäs för tungt, när vi tappar boll på fel ställen och de får kontra med Berlin och Hellmyrs är Bollnäs helt enkelt för bra, säger Lindgren – inte alltför deppad över de stora siffrorna.

– Nä, vi är ett lag med många unga spelare som vill utvecklas och hitta ett spel som vi klarar av. Och det kan vi liksom inte göra genom att bara parkera bussen. Då kan det också bli en sådan här käftsmäll ibland.

Jimmy Lindgren jagade starkt och försökte hitta vägar framåt, främst under Sirius mer positiva första halvlek.

– Men det var tufft, Anders Spinnars och Jens Wiik täppte igen rätt bra på kanterna, säger Jimmy Lindgren, som trots allt ser positivt på framtiden – både sin egen och lagets.

– Jag trivs bra och det är en miljö där jag kan utvecklas. Jag har också blivit lite tryggare med bollen. Vi har också ett bra driv i gruppen, och kan vi bara fortsätta jobba positivt är jag säker på att poängen kommer också. Vi har ändå gjort jämna matcher mot flera starka lag.

Frågan är bara om Sirius får fortsätta jaga utan en nyckelspelare som liberon Victor Lundberg, som fick hjälpas av isen efter en krock med Bollnäs forwardsavbytare Oskar Olsson.

Det var på fredagskvällen oklart hur illa den smällen tog.

Mer läsning