Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindgren stannar i Sirius

/

Jimmy Lindgren skrev tvåårskontrakt med Sirius i fjol.
Trots en stormig säsong och vår är det nu klart att han stannar i Uppsalaklubben.
– Jag tror på Sirius Bandys framtid, säger 24-åringen från Bollnäs.

Annons

Inför förra säsongen lämnade Jimmy Lindgren moderklubben Bollnäs för spel i Sirius.

Men debutsäsongen var tuff – på flera sätt. När elitserien startade i oktober var Jimmy Lindgren petad. I januari ådrog han sig sedan en hjärnskakning som präglade resten av säsongen. Mittfältaren spelade inte en enda match i kvalet som till slut höll klubben kvar i elitserien.

– Det tog tid att anpassa sig, men sedan blev jag tryggare i målen jag satte upp inför säsongen: Att bli en bättre bandyspelare och få ta större ansvar, säger Jimmy Lindgren, som gjorde ett mål och fyra assist på 19 matcher i elitserien.

– Men det var en jättesur avslutning att få hjärnskakning, så jag har en stor revanschlust inför nästa säsong. Fler bitar har fallit på plats och jag känner mig trygg i laget och i staden.

Innan månadsskiftet blev det klart att han fullföljer tvåårskontraktet med Sirius. Avtalet är dock omförhandlat efter klubbens ekonomiska problem under vintern och våren.

– Det var väldigt oklart ett tag, men organisationen har lagt fram en tydlig arbetsplan. Jag köper den och tror på Sirius Bandys framtid under de kommande åren, säger han.

– Jag har också fått en karriärmöjlighet vid sidan av bandyn som jag vill ta. Sirius har sett till så att det går att kombinera, fortsätter Jimmy Lindgren, som jobbar med kapitalanskaffning i finansbranschen.

Truppen börjar ta någorlunda form igen. Vad tror du om nästa säsong?

– Vi har en stomme att bygga vidare på nu, så det känns bra. Det blir en tuff elitserie igen, men jag förlitar mig på sportgruppen och vet att saker är på gång.

Mer läsning