Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindquist: "Måste veta att det finns en stark kärna"

/

Inställd på att fortsätta som tränare i Sirius? Nej, svarar Thony Lindquist spontant.
– Det är helt öppet, jag måste veta att det finns framtidstro och en stark kärna i laget, säger han.

Annons

Den ekonomiska turbulensen i Uppsalalaget har knappats undgått någon. Elitlicensen räddades i alla fall, men inställda spelarlöner staplar frågetecknen på hög inför kommande säsong.

Tränaren Thony Lindquist är precis hemkommen från en solsemester på Teneriffa, och är lika undrande som alla andra.

– Jag vet inte mer än det jag läser i tidningarna. Mats (Söderman, sportchef) har varit i fjällen också, men han har ett hästjobb för att sätta en trupp till nästa år och det är givetvis ekonomin som är boven i dramat.

Hur känner du, är du inställd på att fortsätta?

– Nej, det är jag inte. Det är helt öppet, jag vill veta förutsättningarna först och vilken trupp det blir. Vill man satsa eller inte? Att åka runt som en slagpåse är inte intressant.

Vad krävs för att du ska bli kvar?

– Det måste finnas en stark kärna i laget, och en framtidstro. Men det finns självklart spelare i laget som är intressanta för andra klubbar. Jacob Jenefeldt, Kimmo Kyllönen och Mattias Hammarström går rakt in i vilket elitserielag som helst, utom Sandviken och Västerås möjligen.

– Som jag ser det är klubben i ett vägskäl, antingen fortsätter man satsa eller så börjar man jobba med ungdomarna som finns. Man vann ju U16 och gick långt i både U18- och U20-slutspelet. Men då blir det kanske bara ett år i elitserien, och så får man ta omtag i allsvenskan och bygga på sikt.

Nästa onsdag åker Thony Lindquist till VM i Chabarovsk, tillsammans med övriga ledare på bandygymnasiet och 15 elever i årskurs två och tre. De ska se semifinaler och finalen, och spela tre matcher mot lokala lag. Innan dess vill Lindquist ha mer klarhet.

SAIK behöver en ny tränare tillsammans med Anders Jakobsson, har det kommit på tal för din del?

– Nej, jag har bara landat efter det att vi klarade kvalet, och nu måste jag träffa Sirius ledning så snart som möjligt. Där står jag i dag.

Vad tänker du kring Magnus Muhréns tränarkarriär i Villa-Lidköping?

– Kul, och jag önskar honom lycka till. Han är klok, taktiskt driven, och har mycket tankar och idéer, och Villa behöver nytt blod och vinnarmentalitet utifrån.

Mer läsning