Lördag 20 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linus Forslund efter hjärnskakningen mot VSK: "Jag vågar inte hoppas på något"

/
  • Så här såg det ut efter att Linus Forslund knockats mot VSK i Göransson Arena i söndags. Några dagar senare mår han fortfarande inte bra.
  • Med hjälp av bland andra brorsan Rasmus fick Linus Forslund hjälpas av isen när SAIK vann med 12–4. Ny match på onsdagskvällen men utan storebror Forslund på isen.

Linus Forslund spelar inte den tredje semifinalen mot Västerås – och knappast den fjärde på fredag heller.
– Jag vågar inte hoppas på något. Men jag mår inte bra just nu, säger SAIK-spelaren.

Annons

Det var i slutskedet av den andra semifinalmatchen i söndags som Västeråsspelaren Jonas Nilsson satte in en tackling mot huvudet på Linus Forslund.

Hjärnskakning konstaterades och hela måndagen låg Forslund däckad. På tisdagen vågade han sig ut och var även ner till Göransson Arena en sväng för att snacka lite med lagkamraterna.

– Men nu är jag helt slut av alla intryck efter att bara ha träffat folk och pratat, säger Linus Forslund på tisdagseftermiddagen

Den tredje SM-semifinalen i Västerås får han se på datorn via bandypuls.se.

– Jag hoppas det är lite bättre då så att jag kan se matchen i alla fall. Annars har jag mest sovit och har varit väldigt trött sedan smällen.

LÄS MER: Så hanterar SAIK den vårdslösa tacklingen

Sandvikens tränare Anders Jakobsson gick ut rätt hårt och kritiserade tacklingen, men förklarade samtidigt att SAIK inte tänker gå vidare i ärendet.

Inte heller Linus Forslund vill ge sig in i några större diskussioner men menar att han aldrig såg när VSK-spelaren Jonas Nilsson kom farande från sidan.

– Nej, inte en chans och man ser ju tydligt på bilderna också att han kommer från blind side. Det kanske behövs något verktyg för att komma tillrätta med såna här smällar, det händer ju en hel del smällar i bandyn också.

I hockey blir man avstängd, är det så du menar?

– Lite så är det. Men jag tror inte det var med avsikt han gjorde det, ingen vill skada någon medvetet.

Det gick dock ganska hett till även vid flera andra situationer i matchen. Som när Christoffer Edlund fick ett par rejäla smällar – också det mot huvud/ansikte – samt när Daniel Mossberg körde över Västerås Ted Bergström.

Laddat för en rejäl holmgång i Västerås på onsdagskvällen med andra ord. Linus Forslund själv hoppas förstås att SAIK tar två raka segrar så att han slipper fundera över spel på söndag i en femte och avgörande match.

Efter två matcher är det i alla fall så jämnt det kan bli. 1–1 i matcher och 15–15 i mål.

– Vi har en hög högstanivå i vårt lag och i slutspelet så tycker jag att alla spelare i vårt lag har fyllt sin ruta och höjt sig. Det finns så mycket vinnarmentalitet och vinnarskallar i det här gänget, det är därför vi höjt oss i slutspelet, säger Linus Forslund.

TV: Se höjdpunkterna från SAIK:s storseger i semifinal 2

LÄS OCKSÅ: Oväntad comeback av Linder efter den svåra skadan – dominerade i U20-semifinalen.

ONSDAG: Här ser du match 3 mellan VSK–SAIK

Mer läsning