Måndag 15 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liw lagets nya pappa

/

En nervös väntan är över för Daniel Liw.
– Det är verkligen något speciellt, säger Edsbyns mittfältare som på måndagen fick se sin dotter komma till världen.
Kanske kan det ge de stora skären extra kraft i derbyt mot Ljusdal.

Annons

Daniel Liw är en rutinerad 36-åring med en extraordinär tajming.

Detsamma kan nu sägas om nyfödda dottern, som passade på att komma till världen på BB i Falun en matchfri måndag – exakt klockan 18.31.

– Alla har ju berättat hur speciellt det är, och visst känns det verkligen så. Det är lite svårt att ta in allt på en gång, säger en lycklig Daniel Liw, särskilt imponerad över sambon Hanna Jonssons styrka under förlossningen.

– Verkligen häftigt, och skönt nu att både mor och barn mår bra. Och nej, vi har inte bestämt något namn ännu, vi hade liksom fler killnamn redo, säger Daniel Liw, som därmed kan sluta den darriga bevakning av mobilen som varit i fokus en tid.

I väntans tider valde han att stanna hemma från Edsbyns långresa till Kalix.

Och i söndagens bortamatch mot Västerås fanns en bil stand-by om det skulle dra ihop sig då.

– Men det satte igång mitt i natten mot måndagen, jag hade väl hunnit med några timmars sömn då. Men det spelar mindre roll, säger Liw, som därmed får en mer avspänd uppladdning inför onsdagens derbykamp.

På den mer världsliga sportens värdeskala är den absolut inget som en noggrann Daniel Liw tar lätt på, inte ens när det handlar om nästjumbon Ljusdal på andra sidan.

– Nej, nej, det låter som en klyscha men helt ärligt har jag alltid en känsla av att det blir tufft, alla matcher är äckliga på det sättet och jag ser faror hos alla lag.

Därför väljer Daniel Liw också hellre att ta med sig minnesbilden av fjolårets derbykryss (1–1) på hemmais, än Ljusdals dunderkrasch (0–15) i Västerås.

– Vi bombade på friskt förra året, men Jonas Svensson gjorde en stormatch och Ljusdal försvarade sig väldigt starkt. Vi får se hur vi klarar att hantera det, om det blir något liknande den här gången, säger Liw, samtidigt medveten om att det normalt är klasskillnad mellan lagen.

– Tja, gör vi en bra prestation tillsammans, då ska det ju räcka till seger. Men vi får inte tumma på något...

Mer läsning