Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdal knäcktes av tabelltvåan

/
  • Det blev struligt på målvaktssidan mot Västerås. Men det spelade mindre roll för matchbilden.

En mållös kvart på ABB Arena, sen började Västerås målkalas.
Ljusdal hade aldrig någon chans.
– Vi blir synade på att vi inte håller när det inte är på liv eller död, säger Ljusdalstränaren Patrik Larsson.

Annons

Säsongens värsta överkörning?

Ljusdal blev totalt utklassade när de gästade Västerås på fredagskvällen.

Men det tog en kvart ändå, för Västerås att hitta kassen. Sen dröjde det fem minuter så gjorde de fyra mål på under sju minuter. Där var matchen över.

– Konstigt nog inleder vi matchen bra och är med, men så släpper vi in några lätta mål och luften går ur oss, säger Patrik Larsson och fortsätter:

– Det känns lite jobbigt att vi ska behöva släppa iväg det som vi gör. Vi hade nog inte nått på dem ändå, men vi hade mått bättre om vi stängt till det tidigare.

Det blev väldigt struligt på målvaktssidan för Ljusdal under första halvlek. Ett taktiskt byte av Jonas Svensson efter 5–0 slutade med att Jimmy Svensson drabbades av en sträckning i baksida lår fem minuter senare – och Jonas Svensson fick kliva in igen i andra halvlek.

– Det är synd om Jimmy, när han väl fick chansen, säger Patrik Larsson.

Men det hade inte spelat någon större roll om det flutit på i Ljusdalskassen. 15–0 talar sitt tydliga språk.

I samband med målvaktsstrulet och 5–0-målet valde Ljusdal att ta en timeout.

– Man gör något desperat försök att få till det. Vi kände att vi måste få stopp på dem och hitta tillbaka till det vi gjorde bra i inledningen av matchen. Man måste vilja fortsätta göra bra saker, men i dag räcker det inte till. Vi var väldigt långt ifrån i dag, säger Patrik Larsson.

– Det var en tuff kväll, vi mötte ett riktigt bra VSK – sen är det väl lite så att det inte är på liv och död i de matcher som är kvar. Saknas det någon procent så blir det så här mot topplagen, säger Patrik Larsson.

Av de 15 målen som gjordes på ABB Arena stod Jonas Nilsson för hela sex stycken.

Vad går han på?

– Ja, men samtidigt så är det tacksamt att göra mål i ett så pass bra lag. De spelar på alla spelare och har ett fantastiskt spel. Jag blir förvånad om de inte står på Tele 2 arena när det är dags, säger Patrik Larsson.

Mer läsning