Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdal lånar anfallare av Bollnäs: "Har sprutat in mål"

Han har gjort 31 mål på åtta division 1-matcher.
Nu lånas Jonatan Sundberg ut av Bollnäs GIF till allsvenska Ljusdal.
– Det är resten av säsongen. Vi vill skapa oss en marginal och förstärka framåt, säger Ljusdals klubbchef Ola Bengtsson.

Annons

Jonatan Sundberg står noterad för sex elitseriematcher hittills den här säsongen – men särskilt mycket speltid har 21.åringen inte fått i Bollnäs GIF. I stället har anfallaren spelat i division 1 för det nybildade laget Snoddas BK (tidigare Bollnäs utvecklingslag). Där har han gjort 31 mål på åtta matcher – bara Selångers Karl Högberg är bättre med sina 32 fullträffar.

Nu flyttar Sundberg upp ett hack i seriesystemet, då han lånas in av allsvenska Ljusdal.

– Han har sprutat in mål i deras (Bollnäs) division 1-lag, och har väl stått på tröskeln till a-laget, säger Ljusdals klubbchef Ola Bengtsson.

Transferfönstret stänger nästa fredag, vilket gör att lånet av Sundberg gäller säsongen ut.

– Vi kanske skulle ha behövt två (anfallare). I vårat spel har det fungerat bra försvarsmässigt ganska länge, men vi vinner ofta med uddamålet till höger och vänster. Det här är för att vi vill skapa oss marginal och förstärka framåt, säger Ola Bengtsson.

Vad är det för spelare ni får då?

– En rapp och målfarlig forward. Han har målsinne.

På trettondagen spelar Ljusdal mot Gustavsberg i allsvenskan. Samtidigt har Snoddas bortamatch mot Härnösand. Det är högst oklart var Jonatan Sundberg spelar i morgon.

– Jag vet inte, för förbundsgubbarna svarar inte i telefon. Vi har skickat handlingarna nu, men behöver få en bekräftelse, säger Ola Bengtsson, och fortsätter:

– Men till Falun borta ska han vara klar i alla fall.

Bandypuls har sökt Jonatan Sundberg för en kommentar.

Mer läsning