Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdal tappade tvåmålsledning i slutet

/

Ljusdal hade 3–1 med 20 minuter kvar att spela i säsongens första träningsmatch.
Men i slutet kom seriekonkurrenten Borlänge igen.
– Vi höll ihop defensiven i 85 minuter, så det var lite onödigt där i slutet, säger Ljusdals tränare Patrik Larsson.

Annons

Med en träning på stor is i benen åkte Ljusdal till Sandviken för att spela säsongens första träningsmatch – mot Borlänge, som man kommer att möta i den norra allsvenskan till vintern.

Säsongens första målskytt för LBK heter Christoffer Norgren. Han sköt den första halvlekens enda mål ur snäv vinkel ute till vänster i straffområdet. Ljusdals nya anfallare Samuel Nyberg målade sedan i sin första match för klubben – 2–1 efter knappa timmen från nära håll efter inspel från Filip Ljus.

– Han är stor och stark och var kul att se. Samuel kommer bli en attraktion i allsvenskan, säger Ljusdals tränare Patrik Larsson.

Jonas Pettersson sköt sedan 3–1 på hörna för Ljusdal, som såg ut att kunna vinna matchen.

– Vi höll ihop defensiven i 85 minuter, så det var lite onödigt där i slutet, säger tränaren Patrik Larsson.

För Borlänge kom igen.

Erik Stoor, tillbaka i Borlänge efter spel i elitserien och Bollnäs under två säsonger, reducerade till 2–3. Och när Ljusdals libero Johan Berglund satt utvisad kvitterade Borlänge med tio sekunder kvar av ordinarie tid genom Johan Eltin.

– Nu har vi gjort första matchen. Vi fick inte till spelet som vi nöter (på träning), vi använder varandra för lite, säger Patrik Larsson, som menar att hans lag har gjort det bättre på liten yta.

– Vi har faktiskt spelat bättre på rink. Vi har haft riktigt bra träningar där vi använt varandra på ett otroligt bra sätt, säger han.

Ljusdal kommer fortsätta träna ett pass i veckan på stor is blandat med träningsmatcher. Under september ska laget spela tre, närmast till helgen mot ryska Sibselmash.

– I dag sprider vi alldeles för mycket bollar för att det ska vara bra. Det finns fortfarande mycket kvar att jobba på, säger Patrik Larsson.

Mer läsning