Lördag 18 augusti
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löfstedt hyllar Andersson – jämför anfallaren med Edlund: "De är unika i sitt spel"

/
  • Johan Löfstedt på upptaktsträffen på Tele2 Arena i oktober.

Vetlandas starka start på elitserien fortsätter.
Bakom framgången står främst offensiva duon Johan Löfstedt och Joakim Andersson.
Nu hyllar mittfältaren sin anfallskollega och jämför honom med Christoffer Edlund.
– Jag hittar honom på liknande sätt som när jag spelade med "Chrille", säger Johan Löfstedt.

Annons

Vetlanda fortsätter rada upp tvåpoängare på hemmais. På onsdagskvällen slog Smålandslaget tillbaka Tillberga med 9–4 i Sapa Arena. Bakom fjärde raka segern i Sapa Arena låg en ny poängshow av Vetlandas offensiva superduo Johan Löfstedt (2+4) och Joakim Andersson (4+1).

LÄS MER: Så gick det i onsdagens matcher

– Det var en jämnare match än siffrorna visar måste jag vara ärlig och säga. Tillberga körde och gick till attack i varje läge och när vi bröt var det omställningsläge och attack. Det var en ganska fartfylld match som var rolig för publiken, säger Johan Löfstedt, som inlett säsongen med sex mål och åtta assist på sex matcher.

Dagen efter segern hyllar han anfallskollegan Joakim Andersson, som gjort nio mål hittills, och jämför honom med Sandvikens Christoffer Edlund som av många är ansedd som världens bästa forward .

– Jag har spelat med många anfallare genom åren. Där är Jocke en av de bästa tillsammans med "Chrille", han är otroligt vass i djupled. Vi har haft bra kontakt de här tre åren sedan jag kom tillbaka från SAIK. Det är roligt att ha en forward som hela tiden är hungrig och sugen, säger Johan Löfstedt och utvecklar jämförelsen med Christoffer Edlund:

– Jocke är, tillsammans med "Chrille", unik i sitt spel i sättet att gå i djupet och det är effektivt för oss. Jag hittar honom på liknande sätt som när jag spelade med "Chrille" i SAIK. Sedan har "Chrille" ett bredare register än Jocke, men det är ganska likt att spela med dem. Båda vill ha boll i djupet och är duktig på att ha grundfart hela tiden.

LÄS MER: Andersson siktar mot slutspel – och landslaget

Men det är fler som Johan Löfstedt lyfter fram efter Vetlandas starka inledning på elitserien.

– Nu var jag och Jocke väldigt framträdande i går, men det är någon som ska leverera boll till mig också. Där måste jag nämna Pontus Blomberg. Han får inte så mycket rubriker, men är otroligt viktig för vårt lag, säger han.

Det känns ändå som att det främst är du och Jocke Andersson som ska göra det framåt?

– Vi har viktiga roller med Jocke som spets och jag som offensiv mittfältare. När bollen kommer uppåt mittplanen ska vi vara delaktiga, det är klart att vi känner det ansvaret. Men vi har otroligt många bra offensiva spelare i laget. Patrik Johansson har kommit in från Sirius och gjort det fantastiskt bra.

LÄS ÄVEN: Bandypuls experter i enkät om säsongsstarten

Johan Löfstedt är nu inne på sin tredje säsong i moderklubben sedan han lämnade Sandviken. Efter två säsonger i SAIK – 2011/2012 och 2012/2013 – gick flytten hem till Småland när han bildade familj och behövde komma närmare släkt och vänner.

Att landslagsspelaren har tillräckligt med kvaliteter för att spela med någon av Sveriges storklubbar råder det inga tvivel om, men i det här skedet i karriären trivs han med att vara på hemmaplan.

– Jag brann för att flytta hem till moderklubben och få spela med de här duktiga ungdomarna, så för tillfället trivs jag väldigt bra.

Ryssland, är det något som intresserar dig längre fram i karriären?

– Jag har aldrig uteslutit den delen, men jag har aldrig känt att det är något som jag måste göra. Skulle chansen dyka upp någon gång, och det känns som ett bra läge i karriären, då är det möjligt att jag gör det. Men att spela i Sverige och elitserien ger mig så mycket, så jag känner inte att jag har misslyckats om jag inte skulle göra det.

Efter sex matcher – fyra segrar och två förluster – ligger Vetlanda femma i elitserien. På söndag har laget chans på en ny hemmaseger när Kalix gästar Sapa Arena.

Mer läsning