Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löfstedts hyllning efter Vetlandas första hemmaförlust: "Det bästa laget vi har mött"

Vetlanda har varit omutligt på hemmaplan.
I alla fram till dess att Villa Lidköping kom på besök.
Då – i den sjunde hemmamatchen – kom säsongens första nederlag i Sapa Arena.
– Det bästa laget som vi har mött, säger Johan Löfstedt.

Annons

En sak har varit säker under årets elitserie. När Vetlanda spelar på hemmaplan så vinner man. Och när laget spelar på bortais så förlorar man.

Men den trenden bröts på tisdagskvällen. Efter sex raka segrar i Sapa Arena kom säsongens första hemmaförlust, efter 2–5 mot Villa Lidköping.

– Det är väl inte så mycket att säga, Villa gör en väldigt bra match och vi gör ändå en helt okej match. Det är en ganska jämn första halvlek, och dom leder med 2–0. Det kunde väl kanske ha varit 2–1, säger Vetlandas lagkapten Johan Löfstedt.

Efter paus gick Villa fram till 4–0 och det hela såg avgjort ut. Då svarade Johan Löfstedt med två mål och hans Vetlanda fick kontakt igen.

Men nära en vändning? Nej.

– Vi får lite tändvätska, men vi har inget läge att göra 3–4. Vi var aldrig nära, dom vinner rättvist, säger Löfstedt och skickar en hyllning till motståndaren Villa.

– Det är det bästa laget som vi har mött i år, tillsammans med Sandviken.

Förlusten till trots så kvarstår fakta, Vetlanda har ett imponerande hemmafacit med sex segrar på sju matcher. Med andra ord en bortaresa som motståndarna i elitserien har anledning att bäva sig lite inför.

– Vi har bra stöd här hemma och vi är trygga och starka. Och vi gillar att spela inomhus och när man vinner matcher hemma så får man ett slags mentalt övertag på motståndaren. Det är synd att vi inte kan vinna i dag och behålla sviten, men det är inget att säga om, säger Löfstedt.

Men lika starkt som laget har varit på hemmaplan – lika svagt har man presterat på bortaplan. Där har Vetlanda radat upp fyra förluster.

Frågan är när Vetlanda har tänkt börja plocka även på bortais?

– Haha, det har vi tänkt göra så snart vi kommer i gång igen. Vi har mött SAIK, Bajen, Vänersborg och Kungälv, det är tuffa lag att möta borta.

Nästa chans till det kommer mot Sirius på Studenternas, efter det landslagsuppehåll som nu väntar.

Mer läsning