Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lomanov har landat – gör första träningen med Vänersborg i kväll

"Världens bästa bandyspelare" har anslutit till sin nya klubb. På måndagen kom Sergej Lomanov Jr till Vänersborg tillsammans med Pavel Bulatov.

Annons

När IFK Vänersborg gör sin första isträning för säsongen på måndagskvällen kommer två av deras tre ryska nyförvärv vara med på isen. Sergej Lomanov Jr och Pavel Bulatov anlände båda till Vänersborg under måndagen.

– Jag har vunnit mycket i Ryssland och världen, men jag har inte vunnit ett svenskt mästerskap. Jag vill prova att göra det med Vänersborg, säger Lomanov till P4 Väst.

I Ryssland finns fyra bandyhallar. I Sverige finns tolv. En av dem ligger i Vänersborg. Att få spela inomhus i Arena Vänersborg är något som både Lomanov och Bulatov ser fram emot.

– Man tänker inte på vädret, om det blir snö eller regn. Man kan visa det bästa man har inomhus. Det är framtiden, säger Bulatov, som känner viss press inför hösten.

– Jag känner pressen och trycket, vi är här för att hjälpa Vänersborg. De satsar på oss och vi ska göra vårt bästa, säger han och får medhåll från Lomanov.

Lomanovs första match med den nya klubben kommer bli mot hans gamla. Ryska Jenisej kommer till Vänersborg den 12 augusti och kommer att spela två träningsmatcher den 19 och 24 augusti, rapporterar TTELA.

På frågan om Vänersborg kommer stå som slutsegrare i mars svarar Lomanov:

– Det är jättestort jobb som vi ska göra tillsammans med tränare och spelare. Vi ska ta steg för steg mot att bli bättre. Målet är att vinna varje match, säger han till P4 Väst.

Vänersborgs tredje ryska nyförvärv Nikita Ivanov kommer att ansluta till laget senare.

Mer läsning