Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lomanov i laget – då byter mittfältaren nummer efter åtta år: "Det lutar åt det"

Vad gör man om klubben värvar en världsstjärna med samma tröjnummer som en själv? Tja, man byter. – Det lutar väl åt det, ja, säger IFK Vänersborgs mittfältare Robin Lundqvist om att lämna ifrån sig sjuan till Sergej Lomanov Jr.

Annons

I nio säsonger har Robin Lundqvist spelat a-lagsbandy med IFK Vänersborg. I åtta av dem har 24-åringen, som spelade i tröja nummer tio under debutsäsongen 2007/2008, haft siffran sju på ryggen.

Men nu ser det ut som att hans tid med det i sportsammanhang ibland ikoniska tröjnumret är över för den här gången. Anledningen? Nyförvärvet Sergej Lomanov Junior , troligen tidernas bäste bandyspelare, spelar också i nummer sju.

– Det kan ju inte vara två som har nummer sju, så vi diskuterar lite om det i föreningen. Det är inget som är spikat än, men det kommer nog att lösa sig på något bra sätt, säger Robin Lundqvist.

Hur viktigt är numret på ryggen för dig?

– Det är inte superviktigt. Jag hade det numret i ungdomsbandyn, så det blev väl att jag tog sjuan när den var ledig i IFK. Men det är inget som betyder allt för mig på det sättet.

Efter åtta säsonger med tröja nummer sju ser det ut som att Robin Lundqvist byter till 70.

Nu lutar det i stället åt att det blir tröja nummer 70 för Robin Lundqvist kommande säsong.

– Det är inte bestämt än, men det är ett alternativ i så fall. Det är inget som jag har funderat jättemycket på än så länge.

Har Lomanov yrkat på att han vill ha tröja nummer 7?

– Det har han inte gjort vad jag vet. Jag har bara pratat med föreningen om det här.

Vad säger föreningen?

– Helst vill jag inte kommentera det. Det får stanna mellan mig och föreningen.

Tommy Hjert, som är spelaransvarig i IFK Vänersborg, bekräftar att frågan har varit uppe på bordet men att klubben inte "tagit i det än". Enligt honom finns inget krav från Sergej Lomanov Jr att bära nummer sju och han kan inte svara på när eller om tröjbytet blir av.

LÄS ÄVEN: Hedqvist dämpar förväntningarna på Vänersborg

Alldeles oavsett råder dock inga tvivel om att Robin Lundqvist ser fram emot nästa säsong efter IFK Vänersborgs sagolika silly season med flera klassvärvningar, inte minst Sergej Lomanov Jr.

– Det är självklart inspirerande, det är en jättebra bandyspelare. Jag har inte mött honom någon gång tror jag, men jag har ju sett honom spela och det är en väldigt bra spelare.

Sergej Lomanov Jr.

Vill du helst strunta i sommaren nu och hoppa på nästa säsong direkt?

– Det är lite både och. Klart man längtar väldigt mycket till bandyn börjar, men samtidigt är det skönt med sommar.

Bandypuls har sökt Tommy Hjert, spelaransvarig i IFK Vänersborg.

LÄS ÄVEN

Pavel Bulatov klar för IFK Vänersborg

Nikita Ivanov nästa stjärnryss till IFK Vänersborg

Mer läsning