Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lukkarila gjorde drömmål på övertid

Mikko Lukkarila gjorde ett drömmål på övertid mot Edsbyn.
Men ändå fick han inte bli matchvinnare i Svenska Fönster Arena.
– Det finns ju inte, säger den hälsingebekante forwarden.

Annons

Vänersborg hämtade igen ett 0–2-underläge i paus till 2–2 i början på andra halvlek i bortamatchen mot Edsbyn.

Sedan stod det sannerligen och vägde hur poängen skulle fördelas i den täta matchen.

På stopptid dök så kontringsläget upp för Vänersborgs hälsingebekante (fyra säsonger i Bollnäs 2008-2012) forward Mikko Lukkarila.

– Jag tittar om det finns någon att passa.., och de (Edsbyförsvaret) backar, säger Mikko Lukkarila – som i stället drog iväg en riktig raket utanför straffområdet.

– Jag provade att skjuta, och ja, den sitter ju i krysset, säger han.

Klockan var på 92.01 när bollen satt i första krysset bakom en maktlös Erik Persson i Edsbyns mål. Mikko Lukkarila trodde naturligtvis att han i det läget skjutit hem två poäng till Vänersborg.

– Ja, klart jag trodde det. Sen... vad ska man säga? Det finns ju inte, säger Mikko Lukkarila, om att Edsbyn satte i gång spelet efter hans drömmål och slog in en kvittering i matchens absoluta slutsekunder.

– Det är väl lite typiskt Edsbyn, säger Mikko Lukkarila, men är trots besvikelsen över att hans mål inte fick bli matchavgörande inne på att slutresultatet 3–3 kanske var rättvist ändå.

– Som helhet är det väl det. Det är inte lätt att åka hit och spöa Edsbyn. Men jag tycker att vi är bättre i andra halvlek, vi får matchen dit vi vill när vi är tajta i deffen och kontrar.

Poängen mot Edsbyn gör att IFK Vänersborg i allra högsta grad är med och slåss om en topp fyra-placering som är lagets uttalade målsättning.

– Det är klart att det är synd att vi tappar när det är 20-30 sekunder kvar. Men sånt händer i bandyn, och det är ju det som är lite roligt också, säger Mikko Lukkarila.

Mer läsning