Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyftet i TB – nyförvärven vräker in mål: "Ett betyg på att vi gör det vi ska"

TB körde över Tellus med 8-0 – och har gjort 38 baljor på 7 matcher. 21 av dem har nya anfallsduon Philip Florén-Niklas Eriksson stått för.
– Det är ett betyg på att vi gör det vi ska, säger Eriksson.

Annons

Tillberga har stått för en stark försäsong så här långt. Man har spelat sju matcher och vunnit fem av dem.

På dessa sju fajter har laget en målskillnad på 38–11 – och 21 av målen har den nya anfallsduon Philip Florén och Niklas Eriksson stått för.

– Det är ju riktigt kul, men är samtidigt ett resultat av att spelet fungerar. Att vi får bollarna betyder att vi ligger där vi ska och det är ett betyg på att vi gör det vi ska. Många mål är ju inte speciellt svåra, utan vi har varit på rätt plats vid rätt tidpunkt. Där har jag och Florén lyckats väldigt bra. Dessutom är det många bra passningar och starka förarbeten som bäddar för oss, säger Eriksson.

Som satte ett mål i krossen av Tellus. 8–0 slutade matchen.

– Vi började riktigt bra, men gick ner oss i deras tempo sista 20 av första halvlek. I andra gnetar vi på och har ett bättre bolltempo. De orkade inte riktigt på slutet och det rann i väg. Det positiva var väl att de inte hade en enda farlig chans, så defensivt skötte vi oss riktigt bra.

Niklas Eriksson kom till Tillberga inför den här säsongen från allsvenska Katrineholm. Anpassningen till elitserien har gått smidigt så här långt.

– Jag var lite nervös i starten eftersom jag kom från divisionen under, men kom in i det väldigt fort. Jag har fått en roll i gruppen och på planen, vilket känns väldigt bra. Det är ju ett betydligt högre tempo och ställs högre krav här än i allsvenskan. Där kan alla åka lika fort, men spelet går inte lika snabbt. Det gäller att vara snabbare i huvud och tankar. Är man inte på tårna och missar en halvsekund kan läget vara borta. Det är den största skillnaden, säger han.

Klubbchefen Tobias "Zocke" Johnsson kallar dig ”Messi” – vad handlar det om?

– Haha, det var ett smeknamn som jag fick i Katrineholm för fem-sex år sedan. Messi är en fotbollsspelare som jag tycker mycket om, men det var supportrarna i Katrineholm som började kalla mig för det. Jag tror att det hade att göra med min spelstil, men jag vet inte om jag håller med. Men media där nere hakade på kring det, så det är inget jag har tagit själv. Det är väl kul att ha det smeknamnet, även om det är svårt att leva upp till det. Man får en del gliringar ute på isen också, men jag blir bara bättre av att folk lägger energi på sådant. Själv bryr jag mig inte, även om det är lite kul.

Tillberga har som mål att bli ett slutspelslag säsongen 17/18. Men Eriksson tror att det kan ske redan i år – om allt stämmer.

– Det tror jag absolut. Vi kommer nog att vara där och nosa redan nu. Visst har vi inte mött de riktigt vassa motstånden ännu som vi kommer att få mäta oss med. Men vi har några växlar till och kommer vi upp där kan vi vara med och nosa på slutspel i år, säger han.

Matchfakta, träningsmatch

Tillberga–Tellus 8–0 (3–0)

Mål: Niklas Eriksson, Philip Florén 3, Ivan Lebedev, Joel Engström 2, Robin Andersson

Publik: 50

Mer läsning