Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målvaktskampen i Broberg går vidare

/

Henrik Rehnvall eller Dennis Wasberg?
Målvaktskampen i Broberg går vidare på sin andra säsong.
– Det är faktiskt bara inspirerande, säger Rehnvall inför ispremiären på Hällåsen som delvis förstördes av en kraftig dimma.

Annons

Spelarna i Broberg hade längtat ett bra tag efter att isen äntligen skulle ligga blank för att kunna ta de första skridskoskären på den egna hemmaarenan. Men bara timmarna innan det var dags kom en kraftig dimma och lade sig som en blöt filt över hela Söderhamn.

Men Dennis Wasberg höll ändå humöret uppe:

– Härligt! Det är alltid skönt att slippa rinken. Man har gått och kollat ett tag om det har spolat isen och hur väderprognosen sett ut, säger han.

Läs mer: Broberg drillas av Anders Södergren

Dessutom var inte hela den nyspolade isparketten i åkbart skick och därför blev träningen lite lidande. Med premiären i sikte hoppas Broberg ändå hinna med ytterligare två ispass innan matchen i Vetlanda på fredag kväll.

– Vi dubblar nästan våra pass på stor plan under den här veckan. Det är klart att det känns bra att vi nu får chansen att nöta lite detaljer och riktiga spelsekvenser, säger Wasberg.

Det är precis som förra säsongen en hård kamp om målvaktsplatsen i Broberg. Under försäsongens totalt 15 matcher har 29-årige Rehnvall och 34-årige Wasberg fått förtroendet under exakt lika många minuter. Och i dagsläget finns ingen utpräglad förstemålvakt.

– Det är faktiskt bara inspirerande. Man blir en bättre målvakt när man får tävla på varje träning, säger Rehnvall.

– Det var länge sedan jag stod en halv match som mot Ljusdal i fredags. Men det är klart att det sporrar. Sen vill båda alltid stå i mål förstås, säger Wasberg.

Vem vaktar målet i premiären?

– Det vet vi inte än. Vi får nog reda på laget först på torsdag, säger Wasberg.

Frågan går vidare till tränaren Fredrik Rexin.

– De är så pass jämna att det är extremt svårt att välja målvakt. Det blir till att fundera på hur förutsättningarna ser ut inför varje match. Som när det är lite sämre väder och det blir väldigt mycket långa utkast och när vi kan tänkas bli tillbakapressade och det blir mer närskott. Men jag ser det bara positivt med två så bra målvakter, säger han.

Läs mer: Inget svar om Adam Wijks skada

Brobergs premiärlag mot Vetlanda börjar ta form. Alla fanns med på träningen utom Robert Dammbro som vilade i förebyggande syfte. Det betyder att även skadedrabbade Adam Wijk och Stefan Larsson körde för fullt på isen.

– Wijk ska magnetröntgas på onsdag och vi får avvakta det resultatet först, säger Fredrik Rexin.

LADDA HEM APPEN: Bandypulsappen fortsätter att göra succé!

Mer läsning