Söndag 21 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mardrömsmotståndare på besök – då lutar sig Edsbyn mot slitna klyschor

/

Efter två raka segrar så gled den tredje ur händerna på Edsbyn.
Nu väntar en tuff avslutning på serien – med start hemma mot Villa Lidköping.
– Vi har kapacitet att vinna alla matcher, säger lagets mittfältare Oscar Jonsson.

Annons

Efter en blek period studsade Edsbyn tillbaka och vann stort mot både Sirius och Kalix. Främst tack vare en defensiv som återigen fungerade på max.

Men mot Kungälv blev det bara ett kryss efter en olycklig avslutning där hemmalaget kvitterade till 3–3 i den femte tilläggsminuten.

Det gör att Edsbyn för första gången på väldigt, väldigt länge har en del att jobba med för att vara säkra på slutspel.

LÄS MER: En nolla som gav nytt hopp

– Vi måste bara få ihop det i hela matcher, för vi spelar riktigt bra i perioder i matcherna. Det är hårt jobb som gäller på något sätt och att vi gör det tillsammans, säger Oscar Jonsson, väl medveten om att det är slitna klyschor han plockar fram.

Men de stämmer rätt bra för Edsbyn, som kan prestera riktigt bra bandy när det stämmer – samtidigt som dalarna har haft en tendens att bli väl djupa.

Det måste laget få bort helt i fredagens möte med tabelltvåan Villa Lidköping, som kommer från en ren propagandamatch mot Sandviken där laget hämtade upp 0–4 och till slut fick ett kryss med sig.

TV: Se målen från kryssmatchen på Skarpe Nord

– Nyckeln mot dem är att vi måste vara bättre än i går mot Kungälv (läs onsdag). Vi har ändå en bra känsla med oss från Kalix och Sirius, även om Villa är ett vassare lag med mer offensiv kvalitet, säger Oscar Jonsson, som menar att hans lag måste spela som de gjorde i höstas då man vann i Lidköping med 3–1.

– Det var en bra defensiv varvat med en bra offensiv som gjorde att vi vann då. Det gäller att ha ett eget spel mot Villa för att slå dem.

Det är sex matcher kvar, fyra av dem mot lag högre upp i tabellen. Vad säger du om er avslutning?

– Vi har ett tufft schema framför oss, men vi har kapacitet att vinna alla matcher på hemmaplan. Man vill ju inte gå in ett slutspel som ett lätt byte så vi vill hitta det spel vi vill så att vi får spela slutspel länge.

När lagen möttes i serien i fjol vann Edsbyn med 4–1 i Svenska Fönster Arena. Efter nyår kryssade lagen (5–5) innan Villa skickade Edsbyn, som hade hemmafördel, ur kvartsfinal i tre raka matcher.

TV: Bandypuls sänder Edsbyn-Villa. Du hittar sändningen här!

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning